Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Την αντίθεσή της εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει σε παραχώρηση του έργου της φύλαξης σε εργολάβους ενώ προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά  ανακοίνωση:

«Σήμερα, 22 Μαρτίου 2019, συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ- ΟΤΕ ενάντια στη  Διοίκηση  που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις ώστε να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους στο Α΄ πρόγραμμα της εθελούσιας και να επιτύχει τη  μεταφορά του έργου φυσικής φύλαξης σε outsourcing.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΟΜΕ – ΟΤΕ θα διαφυλάξει με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό τρόπο την εργασία κάθε συναδέλφου.

Ανεξάρτητα με το τι επικαλούνται οι Εκπρόσωποι της Διοίκησης, καταγγέλλουμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά κεκαλυμμένες απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού ή απειλής και να ενημερώσουν τα θεσμοθετημένα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στον Όμιλο ΟΤΕ για αυτές τις πρακτικές .

Τους καλούμε να μην τρομοκρατούνται.

Ομόφωνα η ΟΜΕ-ΟΤΕ μπαίνει μπροστά για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όπως ισχύει στη ΣΣΕ που  έχουμε υπογράψει.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα προχωράμε σε κινητοποιήσεις  καταγγέλλοντας τα όποια σχέδια της Διοίκησης σε όλους τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς, κυβερνητικούς, κομματικούς και δημοσιογραφικούς φορείς.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

  • Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ.
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
  • Την Τρίτη 26/03 και Τετάρτη 27/03 ενημέρωση των συναδέλφων στις δυο Αποθήκες.
  • Τη Πέμπτη 28/03 ενημέρωση των συναδέλφων σε τεχνικά τμήματα (ΤΤΛΠ) και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
  • Την Παρασκευή 29/03, 24ωρη προειδοποιητική Απεργία στον Όμιλο και ενημέρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.
  • Το απόγευμα της Παρασκευής 29/03 σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ σε διευρυμένο πλαίσιο προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Το μήνυμά μας στη Διοίκηση  είναι ένα και ξεκάθαρο

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ, ΟΜΕ ΟΤΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!