Σε ΦΕΚ η συνέχιση του Επιδόματος Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ  η παράταση στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε δικαιούχους εργαζομένους του Δημοσίου και των ΟΤΑ, η οποία ήρθε έπειτα από την κινητοποίηση των εργαζομένων και την παρέμβασή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανακοινώνει ότι, μετά από την κινητοποίηση των εργαζομένων και την παρέμβασή της στο Υπουργείο Οικονομικών ανάγκασε να συμπεριελήφθη διάταξη στο Νόμο 4597/2019 (άρθρο 38), «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε.-Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με την οποία το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται στους ίδιους δικαιούχους, στο ίδιο ποσό και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Πρόκειται για μια Νομοθετική ρύθμιση που δίνει προσωρινή διέξοδο στο εκρηκτικό πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση σε σχέση με την καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Η παράταση που δόθηκε προκειμένου να συνεχίσει να καταβάλλεται για δέκα (10) μήνες δεν ικανοποιεί την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αφού το βασικό αίτημα της Πανελλαδικής Απεργίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 21 Φεβρουαρίου 2019 και της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας που εξελίχθηκε σε κατάληψη, στο Υπουργείο Οικονομικών ήταν η Νομοθετική κατοχύρωση για οριστική διατήρηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε αντίθεση με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησής του.

Αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο οποίο και θα επιμείνει είναι να ρυθμιστεί οριστικά, με Νομοθετική ρύθμιση, η απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όπως και η επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, αλλά και η κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την προσωπική διαφορά.

Εκκρεμεί επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως είχε δεσμευτεί εκ μέρους του στις 21 Φεβρουαρίου 2019 ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, προκειμένου να συζητηθούν και άλλα αιτήματα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΦΕΚ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!