Σε δίκη «κοπανατζής» υπάλληλος του ΕΚΑΒ & τρεις που τον κάλυπταν

Την παραπομπή σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης υπαλλήλου του ΕΚΑΒ που επί μία πενταετία δεν παρουσιάζοταν στην εργασία του αλλά λάμβανε κανονικά το μισθό του προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μπακέλας. Μαζί με τον υπάλληλο ζητά να παραπεμφούν και τρεις συνάδελφοί του που φέρεται να τον κάλυπταν, ζητώντας να δικαστούν για «απάτη κατ’ επάγγελμα» και  για «άμεση συνέργεια» στο προηγούμενο αδίκημα, αντίστοιχα.

Όπως τονίζει στην πρόταση του ο εισαγγελέας, ο πρώτος κατηγορούμενος, από το Νοέμβριο 2006 έως το Νοέμβριο 2011, ενώ ήταν υπάλληλος με ειδικότητα ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και υπηρετούσε στην Πέλλα, «αδικαιολόγητα έπαυσε να εμφανίζεται στην εν λόγω υπηρεσία και να εκτελεί την προγραμματισμένη εργασία, την οποία, όταν παρίστατο ανάγκη, εκτελούσαν παράνομα άλλοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ», όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.

Το ελληνικό δημόσιο συνέχισε να καταβάλλει του μηνιαίους μισθούς κανονικά και ο κατηγορούμενος αποκόμισε παράνομα το  συνολικό ποσό των 126.381 ευρώ, μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ετών.

Ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν μαζί του και οι εξής: Ο υπεύθυνος συντονιστής, ένας μόνιμος υπάλληλος και μια διοικητική υπάλληλος του τομέα ΕΚΑΒ Πέλλας , οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για την κατάρτιση και τον έλεγχο της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης ασθενοφόρων του ΕΚΑ, στο νομό Πέλλας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΚΗ, ΠΕΛΛΑ, ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΑΒ


Αφήστε μια απάντηση