Σε διαθεσιμότητα 1 στους 4 υπαλλήλους της γ.γ. Δημοσίων Εργων

Στην δημοσιότητα έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ) επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με την οποία διαμαρτύρεται για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας του 1/4 των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι τίθενται «σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 25% των υπαλλήλων» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ), δηλαδή «450 εργαζόμενοι σε σύνολο 1.885».

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης ότι αυτό συμβαίνει την ώρα που «το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα όχι μόνο δεν είναι υπεράριθμο αλλά ελλειμματικό σε πολλές κατηγορίες», γιατί τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει μειωθεί κατά 38%, δηλαδή «από 3.000 σε 1.885, λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται».
«Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να μην αποδεχτείτε τις εισηγήσεις ανεύθυνων και ανίδεων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων και να μην συμπράξετε με αυτό τον τρόπο στη διάλυση ενός από τα πιο παραγωγικά Υπουργεία της χώρας» αναφέρουν οι συνδικαλιστές και καλούν τον υπουργό Υποδομών να δώσει «απαντήσεις στους 1.885 εργαζομένους της ΓΓΔΕ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!