Σχολικές Καθαρίστριες: Συνάντηση με τον Θ. Καράογλου -Τι συζήτησαν

  • Απο stergios
  • 7 Δεκεμβρίου 2019 - 13:03
  • Comments Off

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, είχαν σχολικές καθαρίστριες. Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Σήμερα, με πρωτοβουλία των δυνάμεών μας, υπήρξε συνάντηση Σωματείων Σχολικών Καθαριστριών με τον κ. Θεόδωρο Καράογλου, Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης. Αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, υποβλήθηκαν τα αιτήματα και ο υπουργός ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει στην πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση. Την ίδια στιγμή θα αναληφθούν εκ μέρους του πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν σειρά ζητημάτων που αφορούν το καθεστώς των συμβάσεων εργασίας, των πληρωμών και της πιστοποίησης του επαγγέλματος και να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.

Πέρα από το ομολογουμένως θετικό κλίμα και τις καλές προθέσεις, ο κλάδος προετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον οι προσπάθειες συνεννόησης με την πολιτική ηγεσία δεν ευοδωθούν σύντομα.

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων. Με αγώνες συγκροτημένους, με περίσσεια υπευθυνότητα και συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στον κλάδο, συνεχίζουμε να διεκδικούμε φέρνοντας αποτελέσματα, χτίζοντας λιθαράκι λιθαράκι ένα νέο δικαιωματικό χάρτη.

Η ομηρία και η επισφάλεια πρέπει να τερματιστούν!»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!