Σχολικές καθαρίστριες: Πραγματοποιούν παράσταση-διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΕΣ

Με βασικό αίτημα να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που απασχολείται διαρκώς στην καθαριότητα των σχολείων πραγματοποιούν σήμερα οι σχολικές καθαρίστριες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΣ, ενώ παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη.

Η ανακοίνωση τους:

Με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς και με την πανδημία να μην έχει φτάσει στο τέλος και να επιβάλει αυξημένη φροντίδα στην καθαριότητα των σχολείων δεν είναι κατανοητό γιατί πάλι θα βρεθούμε στην αγωνία και την αβεβαιότητα πως θα απασχοληθούμε την επόμενη σχολική χρονιά. Επιτέλους να μπει τέλος στην ετήσια ανακύκλωση μας ενώ φανερά εξυπηρετούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες που έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας και της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών.
Είναι ώρα να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που απασχολείται διαρκώς στην καθαριότητα των σχολείων ώστε να μπει τέλος στην ανασφάλεια.
Θέλουμε να γνωρίζουμε λοιπόν με ποιες προϋποθέσεις θα γίνουν οι προσλήψεις από τους Δήμους για τον Σεπτέμβρη; Πότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης;
Στον Δήμο της Αθήνας όπως και σε όλους τους άλλους απασχοληθήκαμε με μία εγκύκλιο που δημιούργησε ζητήματα αποκλεισμού μεταναστριών/τών, αρκετοί από τους οποίους απασχολούνται πάνω από είκοσι χρόνια.
Είναι αδιανόητο να αποκλειστούν, αντίθετα χρειάζεται πρόβλεψη για την ισότιμη ένταξη τους στην διαδικασία των προσλήψεων αλλά και της αμοιβής της εργασίας καθώς και των ωρών απασχόλησης. Μάλιστα υπάρχει η ανάγκη παρέμβασης του ΥΠΕΣ προς τον ΟΑΕΔ ώστε να μην μείνουν χωρίς επίδομα ανεργίας όσες και όσοι διέκοψαν την επιδότηση για να απασχοληθούν τον περασμένο Δεκέμβρη του 2020 στην καθαριότητα μετά από την σχετική τροπολογία στη Βουλή που επέτρεψε την απασχόληση των μεταναστριών στα σχολεία.
Ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη για να πάρουμε απάντηση στα αιτήματα μας την Πέμπτη 1 Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση θα καταθέσουμε τα αιτήματα μας στο Υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 1 Ιουλίου στις 10πμ.
Καλούν: Σωματείο καθαριστριών δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής
Επιτροπή καθαριστριών/τών σχολείων Δήμου Αθήνα
image.jpeg

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΥΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]