ΡΟΗ
προηγ επομ

Σχολικές καθαρίστριες Δ. Αθηναίων: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΣ αύριο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πργματοποιήσουν αύριο 6 Ιουλίου οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Αθηναίων, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής καθαριστριών/ών σχολείων Δήμου Αθήνας:

ΤΡΊΤΗ 6 ΙΟΥΛΗ 10ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, Β.ΣΟΦΙΑΣ 15

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Οι μετανάστριες/τες καθαρίστριες/ές που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου της Αθήνας ζητάνε από το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει την στάση σχετικά με την επαναπρόσληψη όλων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Αύγουστο το ΥΠΕΣ με εγκύκλιο του είχε αποκλείσει τις προσλήψεις των μεταναστριών/ών στη καθαριότητα ενώ με τροπολογία στη Βουλή τον Νοέμβριο επαναπροσλήφθηκαν με χαμηλότερη αμοιβή από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα σχολεία.

Ήδη στα δύο προηγούμενα διαβήματα μας πήραμε την υπόσχεση από εκπροσώπους του ΥΠΕΣ ότι την Δευτέρα 5 Ιούλη θα έδιναν απάντηση για τα τρία παρακάτω αιτήματα τα οποία είχαν υποβληθεί στην Γενική Γραμματέα κυρία Π.Χαραλαμπογιάννη:

“ 1.Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς και με ίση αμοιβή. Αρκετοί από εμάς απασχολούνται ακόμη και πάνω από 20 χρόνια στα σχολεία!

2. Προσλήψεις με βάση τις ανάγκες των σχολείων, μονιμοποιήσεις και όχι ανακύκλωση στην ανεργία κάθε χρόνο.»

Εκ μέρους του ΟΑΕΔ δόθηκε λύση στο αίτημα του επιδόματος ανεργίας για τους μήνες του καλοκαιριού και για αυτό αναμένουμε την ενημέρωση του ΥΠΕΣ για την επαναπρόσληψη του Σεπτέμβρη, την ένταξη σε αυτήν όλων των μεταναστριών/ών χωρίς αποκλεισμούς. Είναι καιρός να δοθεί οριστική λύση και όχι αν επαναλαμβάνεται το μαρτύριο της ετήσιας απόλυσης και της αβεβαιότητας για το μέλλον.

Το λέμε δυνατά και καθαρά: Θέλουμε ψωμί τριαντάφυλλα και μόνιμη δουλειά!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΥΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]