Σάλος με απόλυση εργαζόμενης στη Eurobank την «ημέρα της Γυναίκας»

Σάλος με απόλυση εργαζόμενης στη Eurobank «την ημέρα της Γυναίκας»

Την απόλυση εργαζόμενης από το κατάστημα της οδού Τσαμαδού, στον Πειραιά, της Eurobank καταγγέλλει το

«Αγωνιστικό Μέτωπο» Εργαζομένων στην τράπεζα.

Απαιτεί να παρθεί πίσω η απόλυση, επισημαίνοντας πως «η εργοδοσία επέλεξε μέσα στην πανδημία και μάλιστα

την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας για να απολύσει τη συναδέλφισσα μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας!».

Προσθέτει ότι «η απόλυση αυτή έρχεται σε μία περίοδο απίστευτης εντατικοποίησης, όπου δεν υπάρχει ούτε ένα

Κατάστημα του Δικτύου της Eurobank που να μην χρήζει άμεσης ενίσχυσης από προσωπικό».

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» επισημαίνει ότι «αυτή η απόλυση ανοίγει το δρόμο των απολύσεων σε όλες τις Τράπεζες με πρόσχημα τη «μειωμένη απόδοση»» και τονίζει ότι «έχουν τεράστιες ευθύνες όλες εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπογράφουν Κανονισμούς Εργασίας και συμβάσεις που συνδέουν την εργασία μας και τους μισθούς μας με την αποδοτικότητα και τα Δελτία Αξιολόγησης».

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» ζητά:

– Την άμεση συνεδρίαση των επιχειρησιακών σωματείων της Τράπεζας (του αντιπροσωπευτικού αλλά και των άλλων σωματείων) για την άμεση καταδίκη της απόλυσης και τον άμεσο σχεδιασμό ενεργειών για την ανάκλησή της. Να μην γίνει το θέμα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στα πολλά σωματεία του χώρου και στην Ομοσπονδία. Όλοι οφείλουν να πάρουν θέση και να συναποφασίσουν το σχέδιο δράσης για την ανάκληση της απόλυσης.

– Την άμεση συνεδρίαση των οργάνων της ΟΤΟΕ, της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου, καθώς το θέμα αφορά ολόκληρο τον κλάδο.

– Να καταργηθεί οποιοσδήποτε όρος σε κανονισμό Τράπεζας επιτρέπει στην εργοδοσία να απολύει συναδέλφους με τέτοια προσχήματα, όπως η «μειωμένη απόδοση», η αξιολόγηση κ.λπ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, EUROBANK, ΣΑΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]