Ρόδος: Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις καθυστερήσεις στα επιδόματα

  • Απο stergios
  • 27 Ιανουαρίου 2018 - 12:32
  • Comments Off

Σε διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ της Ρόδου για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας προχώρησαν την Παρασκευή τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare και Paradise Village», «Miramare»και «Sheraton».

Τα σωματεία συναντήθηκαν με την προϊσταμένη και παρέδωσαν ψήφισμα για να μεταβιβαστεί στην κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού.

Οπως επισημαίνουν στο ψήφισμά τους, οι εποχικοί εργαζόμενοι δουλεύουν σε εξαντλητικές συνθήκες για πέντε μήνες και μετά πετιούνται στην ανεργία και την αγωνία για το βιοπορισμό το χειμώνα. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν υπάρχει ξενοδοχοϋπάλληλος στο νησί που δεν έχει βάλει σε ρύθμιση με δόσεις το ρεύμα, γιατί αδυνατεί να το πληρώσει», σχολιάζουν. Υπογραμμίζουν πως ενώ η ανάγκη για μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους έχει αυξηθεί, τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας χορηγούνται μόνο για τρεις μήνες ετησίως στους εποχικούς.

Στα παραπάνω προστίθεται η πολύμηνη ταλαιπωρία, που ξεκινά με την κατάθεση των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ με τις απολύσεις τους στο τέλος της σεζόν και συνεχίζεται μέχρι να πληρωθούν τελικά το επίδομα δύο και τρεις μήνες μετά.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους και μέσα στο Νοέμβρη, ορισμένοι και από τις αρχές Νοέμβρη και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί. Οσοι έχουν καταθέσει το Δεκέμβρη η απάντηση που παίρνουν είναι να ξαναπεράσουν το Φλεβάρη και βλέπουμε…», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα σωματεία απαντούν και στην ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, η οποία με ανακρίβειες και κοροϊδία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Οπως αναφέρουν, «παρουσιάζει τον ένα υπάλληλο που απέσπασε για τέσσερις εβδομάδες ως «μέτρο», τη στιγμή που μόνο στο υποκατάστημα της Ρόδου κατατέθηκαν 13.500 αιτήσεις τις οποίες εξυπηρέτησαν 6 υπάλληλοι! Ισχυρίζεται ότι έστειλε μεγάλο όγκο αιτήσεων σε άλλα υποκαταστήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, τη στιγμή που οι αιτήσεις αυτές δεν ξεπερνούν το 10%! Λέει ότι εξυπηρετήθηκαν 10.000 αιτήσεις όταν οι αιτήσεις που έχουν εξυπηρετηθεί, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υπαλλήλων, δεν ξεπερνούν τις 8.500».
Τέλος, τα σωματεία απαιτούν η κυβέρνηση και η κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ «να αφήσουν την κοροϊδία και τη δημιουργία εντυπώσεων παρουσιάζοντας μαγειρεμένα νούμερα και να λύσουν εδώ και τώρα το πρόβλημα».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΡΟΔΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]