Ρ. Αντωνοπούλου: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών όπου θα επιδοτείται κατά 50% το μισθολογικό κόστος, ώστε να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για προσλήψεις η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας – αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας – Ράνια Αντωνοπούλου.

Μιλώντας στον Σκάι επισήμανε ότι αλλάζει η τάση στην αγορά εργασίας με βάση τα τελευταία στοιχεία, ενώ υπογράμμισε πως το υπουργείο με δράσεις στοχεύει να φρενάρει την προσπάθεια που διαφαίνεται για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, απορρύθμιση που γίνεται μέσω της μεγέθυνσης της μερικής απασχόλησης από 9,5% που είναι σήμερα σε 18,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ίδια έκανε λόγο για μικρή αλλά σταδιακή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, τονίζοντας ότι στόχος της είναι αυτή η ανάκαμψη να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με δράσεις του υπουργείου.

Εξάλλου με αφορμή το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, για το δικαίωμα όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με επιδίωξη την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (από 1 έως 10 εργαζόμενους),  η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι: «Για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 10.000 ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΝΩ 50 ΕΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]