Πρωτοδικείο Αθηνών: Προσωρινή δικαίωση για απολυμένες καθαρίστριες του Δημοσίου

Πρωτοδικείο Αθηνών: Προσωρινή δικαίωση για απολυμένες καθαρίστριες του Δημοσίου

Στην εργασία του επιστρέφουν από σήμερα το πρωί οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών , καθώς σε αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής για επαναπρόσληψη που υπέβαλλαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου των Αθηνών, ο δικαστής που έκρινε την αίτηση, απεφάνθη θετικά και υπέρ της επαναπρόσληψής τους.

Πρόκειται για 140 εργαζόμενες οι οποίες ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου και Υπουργείου Οικονομικών, δυστυχώς εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα κάθε φορά να «ελεημονούν» για πολιτική παρέμβαση που θα διατάξει την ανανέωση της σύμβασής τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δικηγορικής Εταιρείας Δημήτρη Περπατάρη και Συνεργατών, συνήγορο των καθαριστριών, κατά την προχθεσινή ακροαματική διαδικασία, σε ερώτηση του Προέδρου των Πρωτοδικών που δίκασε την συγκεκριμένη υπόθεση , «αν καλύπτονται τώρα οι ανάγκες καθαριότητας του Υπουργείου Οικονομικών και αν υπάρχει κάποια προκήρυξη εν εξελίξει» το Ελληνικό Δημόσιο δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, ούτε προσκόμισε σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που ανοίγει τον δρόμο για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, 140 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!