Πρόσληψη 17 άνεργων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Σχέδιο δράσης με σκοπό τη δημιουργία νέων αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας των υφιστάμενων κοινωνικών δομών υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Ρομ (ΠΟΣΕΡ) στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ΕΣΠΑ. Στόχος, είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας, απειλούμενων από φτώχεια και αστέγων μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές του σχεδίου προς τους ωφελούμενους.

Για το λόγο αυτό θα προσληφθούν 17 άτομα άνεργοι έως 30 ετών, για τη δημιουργία νέων και τη συνέχιση λειτουργίας υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών του Σχεδίου.

Κοινωνικές Δομές και Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Α. Κοινωνικό Παντοπωλείο: Κατάστημα για διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκες σε ωφελούμενους.

Β. Κοινωνικό φαρμακείο: Παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και λοιπών παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα.

Γ. Δημοτικός Λαχανόκηπος: Έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος, η οποία κατανέμεται σε ισομερή τεμάχια, σε ωφελούμενα άτομα, προκειμένου να τα καλλιεργήσουν, με αποκλειστικό σκοπό την σίτιση τους.

Δ. Τράπεζα χρόνου: Δομή συναλλαγής ωφελούμενων για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

Ε. Γραφείο Διαμεσολάβηση: Δομή παροχής πληροφόρησης και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές και σχετικά με την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Πλέον των ανωτέρω υπηρεσιών που παρέχονται, ανά Κοινωνική Δομή παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενδυνάμωση των ωφελούμενων.

Πληροφορίες: 1) Κέντρο Κοινωνικής στήριξης Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου/Γραφείο Απασχόλησης: Μαβίλη-Πυθαγόρα 6, τηλ. 2310 558505-06, ώρες: 07:30-15:00, 2) Δομή Στήριξης Δικαιούχου «Π.Ο.Σ.Ε.Ρ» : Μαβίλη-Πυθαγόρα 6-8 – Τ.Κ. 56224, Εύοσμος Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310544196, ώρες 9:00-17:00.

Παραλαβή Αιτήσεων: Βάκχου 19-23, Πύλη Αξιού- Τ.Κ. 54629 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-544196, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 9:00π.μ. – 17:00μ.μ.  Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 31/10/2012 – 16/11/2012.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!