Δικαστήριο απολυμένων ΦΟΣΔΑ Κ. Μακεδονίας & συνάντηση με Μητσοτάκη

Παρέμβαση στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, έκαναν οι απολυμένοι συμβασιούχοι, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να παρθεί πίσω η διαπιστωτική πράξη απόλυσης τους ώστε να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους και να σταματήσουν τα ασφαλιστικά και οι αγωγές τους κατά του φορέα.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, ο πρόεδρος της Φο.Δ.Σ.Α Μιχάλης Γεράνης τους απάντησε ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω τις απολύσεις «γιατί μετά θα φαινόταν ανακόλουθoς απέναντι στους δικηγόρους που γνωμοδότησαν ως αντισυνταγματική την παράταση».

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι συμβασίουχοι, απαντώντας σε ερώτηση απολυμένου: «γιατί εφόσον χρειαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα προτιμάει τη λύση ιδιωτών εργολαβών;», ο Μ. Γεράνης απάντησε: «Και εκείνοι έχουν ψυχή, δεν είναι παιδιά κατώτερου θεού και έχουν και αυτοί ανάγκη την εργασία».

Επίσης σύμφωνα με τους απολυμένους, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Μιχαήλ Γεράνη ανήμερα της δίκης των συμβασιούχων, που έχει οριστεί για σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Σε άλλη ερώτηση, «γιατί όλοι οι δήμαρχοι κράτησαν τους παρατασιούχους;», ο Γρηγόρης Στάμκος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Φορέα απάντησε: «και τι έγινε που τους κράτησα, μου ήρθε πίσω ανυπόγραφο το ένταλμα από την επίτροπο. Ακόμα, δε, έχω προβλήματα γιατί ενώ πήρα έγκριση για νέα 8μηνα, δεν μπορώ να τα πάρω όσο είστε εσείς με την παράταση και ο κόσμος το ξέρει και με πιέζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης στο ίδιο μηκος σχολίασε «μου χαλάσατε τον σχεδιασμό» και πρόσθεσε «πως η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση αντι-συνταγματική και παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες σας κοροϊδεύοντας σας και σας στρέφει εναντίών μας»

Σε ερώτηση των απολυμένων για το αν ο φορέας σεβαστεί και εκτελέσει θετική απόφαση υπέρ των απολυμένων, ο κ. Κυρίτσης απάντησε ότι: «τελεσίδικη είναι η απόφαση μόνο που θα βγει από τον Άρειο Πάγο, με ότι σημαίνει αυτό»

Ο Δημήτρης Ντούρος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής από την μεριά του απάντησε οτι δεν θα δεχτει μια τετοια αποφαση επιστροφης των απολυμενων και τότε, έκανε παρέμβαση ο Μιχάλης Γεράνης και δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί και θα κάνει άμεσα εκτελεστή όποια απόφαση αποφανθεί.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΦΟΔΣΑ, ΑΝΑΙΡΩ, ΜΙΑΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!