«Πράσινη» ΠΟΕ-ΟΤΑ –επανέλεγχος συμβάσεων: Αντί για απάντηση, προσπάθεια εκφοβισμού της aftodioikisi.gr

Την μέθοδο του εκφοβισμού της aftodioikisi.gr με γενικόλογο εξώδικο το οποίο υπογράφει η νομική σύμβουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μαγδαληνή-Μαρία Τσίπρα, αντί εμπεριστατωμένης απάντησης επέλεξε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κορυφαίο στέλεχος της «πράσινης» Συνδικαλιστικής Ανατροπής Ιωάννης Τσούνης σχετικά με το πλήρως τεκμηριωμένο δημοσίευμα της ιστοσελίδας: «Επανέλεγχος συμβάσεων: «Πράσινη» ΠΟΕ-ΟΤΑ «έδωσε» εργαζόμενους στον Μητσοτάκη».
Tο εξώδικο εκτός του ότι περιέχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την ιστοσελίδα και τον διευθυντή της, αναφέρει ότι «ουδένα στοιχείο αναφορικά με τον επανέλεγχο με νέα κριτήρια της μετατροπής των Συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου, που επιχειρήθηκε να λάβει χώρα, εστάλη ποτέ από τον Δήμο Αιγάλεω και προφανώς ουδέποτε υπήρξε ανοχή εκ μέρους του Σωματείου στην αποστολή των επίμαχων στοιχείων των εργαζομένων. Τα μόνα στοιχεία, που εστάλησαν από τον Δήμο Αιγάλεω ήταν εκείνα, που συνδέονταν με την απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων, ζήτημα παντελώς διάφορο από αυτό, που επιχειρείτε να παρουσιάσετε στο «δημοσίευμα» σας ».
Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι: «Εάν τα στοιχεία των εργαζομένων, όπως τα ζητούσαν τα Υπουργεία, είχαν ήδη δοθεί στα αρμόδια Υπουργεία μέσω της πρότερης απογραφής των υπαλλήλων, για ποιο λόγο η ΠΟΕ ΟΤΑ απέστελλε εξώδικες διαμαρτυρίες και εξέδιδε ανακοινώσεις ότι αγωνιζόταν και δεν θα αποστέλλονταν  τα στοιχεία αυτά;». Ανακοινώσεις και εξώδικα, τα οποία υπέγραφε ο κ. Τσούνης ως γραμματέας τότε της ΠΟΕ-ΟΤΑ;
Αναλυτικά η απάντηση της aftodioikisi.gr
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΑΡΝΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Χρίστου Βούζα του Σπυρίδωνος, κατοίκου Αθηνών, οδός Μενεδήμου αρ.10, ως διευθυντής της ιστοσελίδας με τον  τίτλο «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR»
ΠΡΟΣ
Τον Ιωάννη Τσούνη του Χριστοφόρου, κατοίκου Χαϊδαρίου Αττικής, οδός Βασ. Ρώτα αρ. 3.
Με έκπληξη λάβαμε την από 20 Νοεμβρίου 2017 Εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία σας, η οποία μας επιδόθηκε την 22.11.2017 και η οποία υπογράφεται από την πληρεξουσία δικηγόρο σας κα Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα.
Επί της αρχής, δέον όπως επισημανθεί ότι αντιπαρερχόμαστε τους  προσβλητικούς και δυσφημιστικούς  ισχυρισμούς σας, που περιέχονται στην από 20.11.2017 εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία σας. Τα όσα αναφέρθηκαν στην αναρτηθείσα ειδησεογραφική ιστοσελίδα της «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR», την 14.11.2017, σας είναι γνωστά, έχουν γραφτεί και στο παρελθόν και αποδεικνύονται από έγγραφα που ήρθαν προσφάτως σε γνώση μας. Επίσης επ’ουδενί δεν αναγράφονται με τρόπο ειρωνικό και σκωπτικό. Σκοπός της ειδησεογραφικής ανάρτησης δεν ήταν βεβαίως να σας συκοφαντήσει ή να σας υβρίσει, αλλά σκοπός ήταν δυνάμει δημοσιογραφικών πληροφοριών και στοιχείων να ενημερωθούν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας για το ζήτημα της αποστολής στοιχείων συμβασιούχων του Δήμου Αιγάλεω  στις υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των συμβάσεων τους και για τη διγλωσσία από τη συνδικαλιστική παράταξη της  ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία δεν υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των απασχολουμένων εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση και η οποία άλλα γράφει για επικοινωνιακούς λόγους σε εξώδικα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και στις ανακοινώσεις της και άλλα πράττει επί της ουσίας στους Δήμους, εκπροσωπώντας εργαζομένους . Διότι εάν τα στοιχεία των εργαζομένων, όπως τα ζητούσαν τα Υπουργεία, είχαν ήδη δοθεί στα αρμόδια Υπουργεία μέσω της πρότερης απογραφής των υπαλλήλων, για ποιο λόγο η ΠΟΕ ΟΤΑ απέστελλε εξώδικες διαμαρτυρίες και εξέδιδε ανακοινώσεις ότι αγωνιζόταν και δεν θα αποστέλλονταν  τα στοιχεία αυτά?
Εάν παρά ταύτα θεωρείτε ότι έχετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα όσα ανεγράφησαν στα άρθρο της ιστοσελίδας είναι ψευδή, σας καλούμε να μας τα γνωρίσετε και εφόσον μας αποδείξετε ότι τα γεγονότα δεν είναι όπως τα περιγράψαμε, δεν έχουμε πρόβλημα να  ανακαλέσουμε. Επίσης αντί να στέλνετε εξώδικα, θα μπορούσατε ευχερώς να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα, στο πεδίο της ιστοσελίδας «Επικοινωνήστε μαζί μας» με τις απόψεις σας και τα αποδεικτικά στοιχεία που τις υποστηρίζουν και τις οποίες θα δημοσιεύαμε όπως παγίως κάνουμε σε κάθε περίπτωση τηρώντας κατά γράμμα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας,  ως την απάντησή σας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού. Γνώμονάς μας ήταν και θα είναι η δημοσιογραφική έρευνα και η κριτική και δεν κινούμαστε από ιδιοτελή κίνητρα. Για το λόγο αυτόν άλλωστε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα aftodioikisi.gr έχει υψηλή επισκεψιμότητα, αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους αιρετούς και τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, θεωρείται αντικειμενική και αξιόπιστη για την ενημέρωση των αναγνωστών, αφού δεν εμπλέκεται σε κομματικά παιχνίδια και έχει λάβει και τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.  Όμως αυτό, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να γίνει, εάν  γενικόλογα με εξώδικες διαμαρτυρίες εκφοβισμού μας και για να ικανοποιήσετε το ακροατήριό σας, αναφέρετε απλά ότι οι δημοσιογραφικές μας πληροφορίες είναι ψευδείς.
Εάν δεν το κάνετε, είναι φανερό ότι οι επιθετικές κινήσεις εναντίον εμού και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, οι οποίες κλιμακώνονται, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, δηλαδή κομματικά οφέλη και τον εκφοβισμό και την φίμωση με κάθε μέσο, την οικονομική εξόντωση και το λουκέτο της ιστοσελίδας, για να πάψει να ασκεί κριτική, ενόψει μάλιστα του επικείμενου 46ου τακτικού συνεδρίου της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. στις 23 Απριλίου 2018 και των αρχαιρεσιών που έχουν ήδη ξεκινήσει στους Συλλόγους Εργαζομένων ΟΤΑ σε όλη την χώρα.
Επίσης προφανώς κι εσείς ο ίδιος αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία της ενημέρωσης από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, αναρτήσατε στη σελίδα σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της 27.11.2017 και ώρα 7:40 που αφορούσε τη μέθοδο «ΚΕΑ»  για τις 8.845 προσλήψεις στους δήμους και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Το κείμενο κοινοποιήθηκε και στη σελίδα «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ» στο facebook, χωρίς καμία αναφορά στις ως άνω κοινοποιήσεις στη «πηγή» του δημοσιεύματος.  Στις 11:15 για την ανάρτηση στην οποία προβήκατε, χωρίς να αναφέρετε την «πηγή», δηλαδή την ειδησεογραφική ιστοσελίδα μας, αναρτήσαμε σχετικό σχόλιο. Δύο ώρες μετά στις 1:09 σχολιάσατε στην σελίδα σας στο facebook  ότι «δεν το «έκλεψα» από το site αλλά το αντέγραψα από συνάδελφο που προφανώς έκανε το ίδιο, χωρίς να έχω σχετική γνώση. Εφόσον ενημερώθηκα πως η αρχική πηγή ήταν άρθρο του συγκεκριμένου site επέλεξα να διαγράψω τη σχετική ανάρτηση». Η κίνησή σας όμως αυτή φανερώνει την εμπάθειά σας προς την ειδησεογραφική ιστοσελίδα μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης-διαμαρτυρίας σας, ΣΑΣ ΚΑΛΩ να μας γνωρίσετε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα όσα ανεγράφησαν στην ιστοσελίδα στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ρεπορτάζ είναι ψευδή, ΑΠΟΚΡΟΥΩ τους αβάσιμους, ψευδείς, συκοφαντικούς και κακόπιστους ισχυρισμούς σας που περιέχονται στην από 20.11.2017 εξώδικη  δήλωση – διαμαρτυρία σας,   
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, εντέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσης.
                                                           Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου  2017
                                                                      Ο εξωδίκως δηλών

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΞΩΔΙΚΟ, AFTODIOIKISI.GR, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΤΣΟΥΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!