Πότε θα επανεξεταστεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Τον Απρίλιο του 2021 θα παραδοθεί το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναπροσαρμογή του πλαισίου παροχής επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας σύμφωνα με τον  Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή ανέφερε αρχικά ότι η ρήτρα δημοσιονομικής διαφυγής που ενέκρινε η ΕΕ για το 2020-2021 έχει ως προϋπόθεση να μην λαμβάνονται μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα που αφορούν μισθολογικά θέματα όπως είναι το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «με βάση νόμο του 2018 έχει συγκροτηθεί επιτροπή και εξετάζει όλο το θέμα των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας και θα προτείνει την συνολική αντιμετώπιση του θέματος λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία που αποκτούμε τον καιρό της πανδημίας. Γενικότερα, στο θέμα ανθυγιεινής εργασίας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη δύο κριτήρια: να βελτιώνουμε τις συνθήκες ώστε η εργασία να μην είναι ανθυγιεινή και να δίνονται τα επιδόματα με βάση πραγματικά περιστατικά και όχι με βάση την συνδικαλιστική ισχύ. Δυστυχώς, αυτά τα κριτήρια δεν εφαρμόζονταν».

Συνεχίζοντας ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε πως «το θέμα λοιπόν θα επανεξεταστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Ελπίζω βγαίνοντας και από την πανδημία μέσα στο 2021 να δούμε συνολικά το θέμα επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας γι αυτό και θα δώσουμε παράταση στην επιτροπή εως τον Απρίλιο για να ολοκληρώσει το πόρισμά της και στην συνέχεια θα εξετάσουμε το ζήτημα για συνολική λύση. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όποιος εργάζεται σε ανθυγιεινές συνθήκες πρέπει να λαμβάνει το επίδομα».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!