Πώς θα κινηθούν αύριο συγκοινωνίες, πλοία, αεροδρόμια, υπηρεσίες

24ωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο αύριο Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστό συλαλλήτηριο στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία θα συμμετέχουν οι υπάλληλοι του δημοσίου, σε ΔΕΚΟ, Ταμεία και Τοπικοί Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές και άλλοι, ενώ τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργία θα συμμετέχει επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.

Οι αστικές συγκοινωνίες

Τα τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός και τα τρόλεϊ θα μίνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00.

Ηλεκτρικός, τραμ και μετρό  (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας – αεροδρόμιο), θα κινηθούν κανονικά.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

Δεμένα τα πλοία

Σε όλα τα λιμάνια όλης της χώρας τα πλοία θα είναι δεμένα τα πλοία από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 23:59 πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε πως «οι Έλληνες ναυτεργάτες πρώτοι από όλους έχουν νιώσει στο «πετσί» τους τη μάστιγα της ανεργίας, τις συνεχείς απολύσεις, τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους στον χώρο της ακτοπλοΐας και την απεμπόληση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Παράλληλα, στην 24ωρη της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΜΥΛΕ υπογραμμίζει σε ανακίνωσή της πως: Η «φιλική διευθέτηση» στον ΟΛΠ, μέσα από νομικές ακροβασίες και η στασιμότητα επενδύσεων στον ΟΛΘ και στα άλλα Λιμάνια οδηγούν στην απαξίωσή τους και υπηρετούν τον στόχο της πλήρους πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου και τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, ενώ η Ένωση Λιμενεργατών υπογραμμίζει ότι «οι συνεχόμενες μειώσεις μισθών και η άδικη φορολόγηση, είτε με τη μορφή χαρατσιών είτε με την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων στους εργαζόμενους, μειώνουν συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα για όσους έχουν ακόμη απασχόληση».

Χωρίς παραστάσεις το Εθνικό

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, ακυρώνονται οι παραστάσεις «Η γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Rex – Σκηνή Κοτοπούλη, «Περιποιητής φυτών» του Παύλου Μάτεσι στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα» του Γιάννη Σκαραγκά στο Παιδικό Στέκι – Σκηνή «Κατίνα Παξινού».

Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις συγκεκριμένες παραστάσεις μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου μέσα στις επόμενες 10 μέρες για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν μέσω διαδικτύου ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου για εισιτήρια (2107234567).

Κλειστές δικαστικές υπηρεσίες η χώρα 

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία η οποία επισημαίνει ότι «οι εµπνευστές της αδιέξοδης µνηµονιακής πολιτικής, προκειµένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήµην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήµερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια µνηµονιακή αντιλαϊκή πολιτική. Οι  εργαζόµενοι, η ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!