Πώς κατανέμονται οι έδρες στη ΓΣΕΕ – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του 36ου συνεδρίου

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου κατά  το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που έλαβε χώρα στη Ρόδο

Ψήφισαν 370 αντιπρόσωποι (368 τα έγκυρα ψηφοδέλτια άπο 423 έγκυρα στις προηγούμενες εκλογές). Οι ψήφοι και η κατανομή των 45 εδρών έχει ως εξής:

-Η ΠΑΣΚΕ εξασφαλίζει 119 ψήφους και 15 έδρες έναντι 16 (146 ψήφους) που διατηρούσε

– Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) παραμένει στις 10 έδρες αλλά με μείωση ψήφων (83 από 94 ψήφους)

– Η ΔΑΚΕ (ΝΔ) με 83 ψήφους λαμβάνει 8 έδρες έναντι 11 (94 ψήφους) που είχε. Ωστόσο οι δυνάμεις της εμφανίστηκαν διασπασμένες καθώς κατέβηκε και η Νέα Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (Νέα ΔΑΚΕ) που με 31 ψήφους έλαβε 4 έδρες.

– Το ΜΕΤΑ (πρώην «Αυτόνομη Παρέμβαση», πρώην συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) με 53 ψήφους έλαβε 7 έδρες ( έναντι 44 και 5 έδρες στο προηγούμενο συνέδριο).Να σημειωθεί ότι το ΜΕΤΑ συνεργάστηκε με ένα τμήμα του ΕΜΕΙΣ με πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ν. Φωτόπουλου.

– Η παράταξη ΕΜΕΙΣ έλαβε 9 ψήφους και 1 έδρα ( έναντι 32 και 3 έδρων στο προηγούμενο συνέδριο)

– Η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» έλαβε 6 ψήφους και καμιά έδρα (έναντι 2 και 0 εδρών στο προηγούμενο συνέδριο).

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΣΕΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, 36Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!