ΠΟΠΟΚΠ: Αν υπάρξουν απολύσεις ή διαθεσιμότητες θα κλείσουν τα Ταμεία

Έπίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), κάνοντας λόγο για «πολιτικό μάρκετινγκ», προειδοποιώντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που υπάρξουν διαθεσιμότητες ή απολύσεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης «αυτοί δεν πρόκειται να ξανανοίξουν».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, οι εξαγγελίες του κ. Βρούτση που αφορούν στην απονομή των συντάξεων σε ένα μόλις μήνα από το καλοκαίρι του 2015 και μάλιστα με λιγότερο από το ¼ του υπηρετούντος προσωπικού «θα αποτελέσουν διαχρονικά ‘μνημείο’ παραπλάνησης, εμπαιγμού, αλλά και προσβολής εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Επιπλέον, καταγγέλλουν ακόμη ότι «προκειμένου να ‘χαϊδέψει τ’ αυτιά’ των γνωστών νεοφιλελεύθερων ‘ταγών’» ο υπουργός Εργασίας «εξελίσσεται στον πιο πρόθυμο ‘λαγό’ για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας στα ασφαλιστικά ταμεία».

«Με την ανεύθυνη στάση του τροφοδοτεί και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα αβεβαιότητας μεταξύ των εργαζόμενων, δημιουργώντας και εμφανίζοντας παράλληλα μια εικονική πραγματικότητα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΠΟΚΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!