ΠΟΠ-ΟΤΑ για Πολυνομοσχέδιο: Αποχή από την εργασία -Αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ, με ανακοίνωση της, γνωστοποιεί ότι σε έκτακτη εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο αντιδρώντας στο άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου» στο οποίο δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την κρίση τους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις για την εκτέλεση υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Το πιο πάνω άρθρο, σημειώνεται στην ανακοίνωση καταργεί το άρθρο 61 του Νόμου 3979 το οποίο απαιτούσε αιτιολογημένη απόφαση που να τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών και απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πράσινου και Ηλεκτροφωτισμού.

Και καταλήγει στην ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ: «Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 179 του Πολυνομοσχεδίου και να συζητήσει με τους εργαζόμενους το πώς θα εξυπηρετηθούν μεν οι δημότες αλλά και να διαφυλάξει τον Δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών που με κόπο και το υστέρημα του Ελληνικού λαού έχουν δημιουργηθεί.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα για να επανακαθορίσει την στάση της.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και συμμετοχή στις αποφάσεις για κινητοποιήσεις καθότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για το μέλλον μας αλλά και στο δικαίωμα στην εργασία».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!