Πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Ψηφίσθηκε η διάταξη για την έφεση κατά εργαζομένων (έγγραφο)

Ψηφίστηκε η διάταξη (άρθρο 3 παρ. ιβ και ιη) του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧEΔΙΟΥ  του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία υποχρεούνται οι ΟΤΑ να ασκήσουν εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους για οικονομικά θέματα. Συγκεκριμένα:

ιβ) Αποφασίζει τον συµβιβασµό ή την κατάργηση δίκης που έχει αντικείµενο µέχρι ποσού εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ. Όταν το αντικείµενο είναι άνω των 60.000 ευρώ, τότε εισηγείται τη λήψη απόφασης από το Δηµοτικό Συµβούλιο. Δεν επιτρέπεται συµβιβασµός ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις µισθών, επιδοµάτων, αποζηµιώσεων, εξόδων παράστασης, εξόδων κίνησης και γενικά µισθολογικών παροχών οποιασδήποτε µορφής, εξαιρουµένων εκείνων για τις οποίες το νοµικό ζήτηµα έχει επιλυθεί µε απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου

Με την ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση «καταρρίπτει» το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 54 του Ν.4447/2016) που έδινε το δικαίωμα στους Δήμους να μην ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα όταν πρόκειται για πρωτόδικες αποφάσεις οικονομικών διεκδικήσεων των εργαζομένων.

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΦΕΣΗ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!