Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Επανέρχεται η έφεση στις θετικές αποφάσεις για εργαζόμενους (έγγραφο)

Δήμοι: Αλλαγές για προϋπολογισμούς, τέλη, ανακλητικές αποφάσεις (έγγραφο)κό ν/σ Εσωτερικού Ελέγχου (έγγραφο)

Διάταξη στο ν/σ για την «κυβερνησιμότητα» των ΟΤΑ αναφέρεται στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο ιε’ του άρθρου 3 ορίζεται ότι «Δεν επιτρέπεται συμβιβασμός ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, εξόδων παραστάσεων, εξόδων κίνησης και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής, εξαιρουμένων εκείνων για τις οποίες το νομικό ζήτημα έχει λυθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου.»

Με την ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση «καταρρίπτει» το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 54 του Ν.4447/2016) που έδινε το δικαίωμα στους Δήμους να μην ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα όταν πρόκειται για πρωτόδικες αποφάσεις οικονομικών διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Έτσι, όπως καταγγέλλει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, «η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει τον δρόμο ώστε να ασκηθούν εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους, μέχρι και να αναζητηθεί ακόμα και η επιστροφή των όποιων ποσών έχουν ήδη καταβληθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις δικαστικές διεκδικήσεις που εκκρεμούν και έχουν να κάνουν κυρίως με εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου».

Και η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταλήγει: «…Με τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την «κυβερνησιμότητα» έρχονται και οι αντεργατικές ρυθμίσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργώντας σύμφωνα με τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς της, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου, ξεκίνησε μέσα στον Αύγουστο την νομοθέτηση νέων αντιδραστικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θα μείνουν απλοί θεατές στην νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους. Συνεχίζουμε μέσα από τα συνδικάτα τον αγώνα για την κατάργηση κάθε αντιλαϊκής και αντεργατικής ρύθμισης».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΑΤΑΞΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, ΔΙΚΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]