Πολίτης επιτέθηκε σε καθαρίστρια δήμου – Την εξύβρισε και την άρπαξε από το λαιμό!

Θύμα πρωτοφανούς επίθεσης από δημότη που εμφανίστηκε αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων το τελευταίο διάστημα, έπεσε οδοκαθαρίστρια του Δήμου Αιγιαλείας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου με ανακοίνωσή του.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη το πρωί στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, όταν σύμφωνα με την καταγγελία, δημότης εξύβρισε την οδοκαθαρίστρια και όταν αυτή του  ζήτησε το λόγο, ο πολίτης της επιτέθηκε και την άρπαξε από το λαιμό.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, συνάδελφος οδοκαθαρίστρια, μέλος του Συλλόγου μας που εργαζόταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Αίγιο, δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από «αγανακτισμένο» πολίτη ο οποίος την εξύβριζε χυδαία για αρκετή ώρα, όταν δε, η συνάδελφος του απεύθυνε το λόγο ρωτώντας τον γιατί την βρίζει, ο «αγανακτισμένος» πολίτης της επιτέθηκε πιάνοντας την από το λαιμό με σαφή σκοπό να της προκαλέσει ασφυξία. Για όλα τα ανωτέρω έχει γνώση και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα.

Θέλουμε να ενημερώσουμε και να υπενθυμίσουμε στους συνδημότες μας, ότι καταλαβαίνουμε πλήρως την κατάσταση ψυχικής φόρτισης την οποία βιώνουν, λόγω του γνωστού θέματος της ΜΗ αποκομιδής των στερεών αστικών απορριμμάτων με αποτέλεσμα τη συσσώρευση αυτών, με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Τον ίδιο κίνδυνο, ως δημότες αυτού του Δήμου βιώνουμε και εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας. Εμείς δε, που πραγματοποιούμε την αποκομιδή τους, είμαστε πιο εκτεθειμένοι σε κινδύνους (σωματικούς, βιολογικούς, χημικούς) απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άλλος (δημότης ή Αιρετός) κάτοικος αυτού του Δήμου.

Δηλώνουμε δε ότι εμείς, ως υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας, ως οδοκαθαριστές, κ.λ.π. αν και είναι σε όλους γνωστό ότι, δεν έχουμε ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για το θέμα των σκουπιδιών που βασανίζει εδώ και δεκαετίες τους Αιγιαλείς αλλά είναι θέμα που δεν φρόντισαν να το λύσουν οριστικά, όλες οι έως τα σήμερα, ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «εξιλαστήριο θύμα» κανένας συνάδελφός μας. Βρείτε τους υπεύθυνους και συζητήστε μαζί τους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε απειλές και σωματική βία από κανέναν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τέτοιες συμπεριφορές εκδικητικού χαρακτήρα και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΛΑΙΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!