Ποιες είναι οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

Η Τάξη του 2019 είναι έτοιμη να εισέλθει στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Και οι απόφοιτοι με σπουδές τεχνολογικής κατεύθυνσης φαίνεται πως έχουν προβάδισμα έναντι των συμμαθητών τους.

Οι επιστήμονες δεδομένων ήταν το 2018 η καλύτερα αμειβόμενη θέση για τους πρωτοδιοριζόμενους στην αγορά εργασίας, όπως προκύπτει από έρευνα της Glassdoor. Οι νέοι ενήλικες στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο εξασφάλιζαν μέσο ετήσιο μισθό 95.000 δολαρίων, ποσό σημαντικά υψηλότερο εν συγκρίσει με τις αμοιβές των στελεχών που απασχολούνται στη Wall Street ακόμη και όταν πρόκειται για αναλυτές στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής(investment banking).

Oι επιχειρήσεις από ομίλους μόδας μέχρι hedge funds και επιχειρήσεις επενδυτικού κεφαλαίου(venture capital firms) δημιουργούν ομάδες που εστιάζουν στο πώς να μετατρέψουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν σε πολύτιμες ιδέες. «Η ζήτηση για υποψηφίους με δεξιότητες επιστήμης δεδομένων είναι υψηλή σε όλους τους κλάδους», τονίζει στο Reuters η Αμάντα Στάνσελ, senior research analyst στην Glassdoor.

Tα επαγγέλματα τεχνολογικού κλάδου κυριαρχούν στη λίστα της Glassdoor με τις 25 καλύτερα αμειβόμενες entry-level θέσεις εργασίας. Ο μηχανικός λογισμικού καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με μέσο βασικό μισθό 90.000 δολαρίων. Το μοναδικό, εκτός τεχνολογικού κλάδου επάγγελμα είναι οι φυσιοθεραπευτές, με μέσο μισθό κοντά στα 64.000 δολάρια.

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον τομέα τεχνολογίας πληροφοριών έχουν αυξηθεί πάνω από 4% τον τελευταίο χρόνο, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα οι αντίστοιχες θέσεις στο χρηματοπιστωτικό κλάδο έχουν υποχωρήσει 10%.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΜΟΙΒΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!