ΠΟΓΕΔΥ σε Χατζηδάκη: Να διορθωθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των Δασολόγων

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αδικία που προκύπτει σε βάρος των Δασολόγων, με την νέα υπουργική που αφορά τη σύσταση, συγκρότηση και τον ορισμό μελών της ομάδας εργασίας για την εκπόνηση Σχεδίου Δράσης βελτίωσης της πολιτικής Προστατευόμενων Περιοχών, απέστειλε η ΠΟΓΕΔΥ στον υπουργό Περιβάλλοντος, καθώς σύμφωνα με την απόφαση, στην ομάδα εργασίας συμμετέχει μόνο ένας Δασολόγος.

Ειδικότερα:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/62496/5998/30.06.2020 (Β΄ 2837) «’Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών της ομάδας εργασίας της παρ. 3 του άρθρου 42 του Ν. 4685/2020»’ μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχει μόνο ένας Δασολόγος.

Στα επαγγελματικά δικαιώματα του Δασολόγου-Περιβαλλοντολόγου ορίζεται ρητά με το ΠΔ 344/2000 (ΦΕΚ 297/Α’) «Άσκηση του επαγγέλματος του Γεωτεχνικού» ότι οι Δασολόγοι ασκούν τις επαγγελµατικές τους δραστηριότητες στη διαχείριση και προστασία των Εθνικών Δρυµών, των Υγροβιότοπων και κάθε άλλου προστατευμένου χερσαίου φυσικού οικοσυστήματος, καθώς και στην προστασία – αξιοποίηση των περιαστικών και αισθητικών δασών.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την εφαρμογή των Νόμων, την ισονομία και την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος με την πλήρη αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της επαγγελματικής εμπειρίας των αρμόδιων Γεωτεχνικών Επιστημόνων, χωρίς φραγμούς και πάνω απ’ όλα την τήρηση της επιστημονικής δεοντολογίας.

Με βάση τα παραπάνω σας εκφράζουμε τη βαθιά μας δυσαρέσκεια και παρακαλούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας.

Για  το  Δ.Σ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΟΓΕΔΥ, ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!