ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη

Νέα παναττική στάση εργασίας, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, από 08:00-12:00, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που οργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 08:30, στο υπουργείο Εργασίας.

«Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει, στην προηγούμενη κινητοποίησή της, στις 14 Μαρτίου, ζήτησε ραντεβού από την υπουργό που έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά συνάντησε «κατεβασμένα ρολά και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα.

Εξήλθε από τα κατεβασμένα ρολά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα θα μας πάρει τηλέφωνο να κλειστεί ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου, η οποία έλειπε στο εξωτερικό. Ακόμη περιμένουμε. Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας, που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ. Έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!