ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά τη μισθολογική αποκατάσταση 92 υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ

Να αποκατασταθούν τόσο μισθολογικά όσο και βαθμολογικά οι 92 υπάλληλοι του ΟΠΑΝΔΑ, ζητά με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ.  Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ηγεσία του ΟΠΑΝΔΑ για προχειρότητα, κωλυσιεργία και επικίνδυνη απραξία όσο αφορά τους συγκεκριμένους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν καταταχθεί σε οριστικές προσωποπαγείς θέσεις βάσει δικαστικών αποφάσεων από το καλοκαίρι του 2018 και για τους οποίους, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη από 1-1-2018 έως και σήμερα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Αναλυτικά:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) για

Αποτέλεσμα των ανωτέρω σύμφωνα με όσα αναφέρει σε Ανακοίνωση-Καταγγελία του, το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., είναι να υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν στις αποδοχές τους για το έτος 2018 καθώς και η βαθμολογική στασιμότητά τους για το εν λόγω διάστημα, προκαλώντας τους έτσι σημαντική οικονομική και υπηρεσιακή βλαπτική μεταβολή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των εν λόγω συναδέλφων έχει πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2015!!!

Εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που έχουν κατατεθεί ήδη δυο (2) εξώδικα από πλευράς των συναδέλφων, για το συγκεκριμένο θέμα από τα μέσα Ιουνίου και παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένες συναντήσεις με την Πρόεδρο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού και επιπλέον έχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και το Γραφείο Δημάρχου, επίσημη απάντηση ή λύση για την κατάταξη των συγκεκριμένων υπαλλήλων δεν έχει δοθεί έως σήμερα.

Απεναντίας είναι ορατός ο κίνδυνος λόγω εσφαλμένης κατάταξης, την οποία επικαλείται ο Οργανισμός, να τους ζητηθούν σημαντικά ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. καθώς και τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Απαιτούμε την άμεση και οριστική λύση για την κατάταξη των συγκεκριμένων συναδέλφων, έτσι ώστε να αποκατασταθούν  τόσο μισθολογικά όσο και βαθμολογικά.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει επίσης, πώς βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει τις όποιες αποφάσεις λάβουν προκειμένου να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο τις αποδοχές τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΠΑΝΔΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!