ΠΟΕ – ΟΤΑ: Zητά κατάργηση του 8ωρου για τους γυμναστές

Τη μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας των γυμναστών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για  όσους ασκούν αποκλειστικά διδακτικό-εκπαιδευτικό έργο, αποφάσισε να θέσει στο διεκδικητικό πλαίσιο του, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Γ.Σ, συζήτησαν το αίτημα Γυμναστών και όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους:

«Το Γενικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη το αντικειμενικό γεγονός, πως είναι βιολογικά αδύνατο για έναν Γυμναστή ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας να αποδώσει διδακτικό έργο οκτώ (8) ώρες ημερησίως την εβδομάδα (κολύμβηση, τένις, αεροβική γυμναστική, κ.λπ.) και με δεδομένο πως στις ίδιες ειδικότητες εργαζομένων σε άλλα Υπουργεία έχουν αναγνωριστεί οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους, αποφάσισε να εντάξει το σχετικό αίτημα στο πλαίσιο διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας ενόψει και της διαπραγμάτευσης για την επικαιροποίηση της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του έτους 2013.

Συγκεκριμένα, οι ειδικές συνθήκες εργασίας των Γυμναστών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που ασκούν κατά αποκλειστικότητα διδακτικό-εκπαιδευτικό έργο επιβάλλουν να διαμορφωθεί το ωράριο εργασίας τους κατά ανάλογο τρόπο όπως ισχύει για το ωράριο του διδακτικού-εκπαιδευτικού προσωπικού άλλων Υπουργείων.

Επιπρόσθετα η φύση της εργασίας των Γυμναστών που ασκούν διδακτικό-εκπαιδευτικό έργο τους υποχρεώνει καθημερινά να εργάζονται σε ανοικτά γήπεδα, κολυμβητήρια και χώρους γυμναστικής με αποτέλεσμα να εκτίθενται στις εκάστοτε περιβαλλοντικές συνθήκες χωρίς από την υφιστάμενη νομοθεσία να προβλέπεται η χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) όπως συμβαίνει για άλλους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή, ενώ το αντικείμενο της εργασίας των Γυμναστών επιβάλλει ειδική ένδυση (αθλητική φόρμα, παπούτσια, κ.λπ.) δεν προβλέπεται καμία δαπάνη, το κόστος καλύπτεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους!!!».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, 8ΩΡΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!