ΠΟΕ-ΟΤΑ: Xωρίς Διαπιστωτική Πράξη δεν τίθεται κανείς σε διαθεσιμότητα

«Κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δε θα προκαλέσει ρήγμα στο ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων». Αυτό τονίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η συγκυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «μέσα στο αδιέξοδο και την απόγνωσή τους επιστρατεύουν το τελευταίο τους όπλο, που είναι ο εκβιασμός», αφού «δεν μπόρεσαν με τα επικοινωνιακά τερτίπια τους να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων».

«Η ανθρωποφαγία δε θα περάσει», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Αλλωστε το ξέρουν πολύ καλά τόσο ο υπουργός, ο διακεκριμένος συνταγματολόγος κ. Αντώνης Μανιτάκης, όσο και η συγκυβέρνηση, ότι χωρίς Διαπιστωτική Πράξη κανένας εργαζόμενος δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει επίσης ότι τις απειλές περί περικοπής των αποδοχών στο 75% όλων των εργαζομένων Δ.Ε. Διοικητικού κ.λπ. Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου «μόνο ως αστείο τις εκλαμβάνει».

Προειδοποιεί τέλος πως «όποιος ακουμπήσει το μισθό των εργαζομένων εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και την νομική διαδικασία, περί μη καταβολής δεδουλευμένων».

Καταλήγοντας η ΠΟΕ – ΟΤΑ διερωτάται: «Αλήθεια, αφού μέχρι προχθές είχαν στείλει… σύμφωνα με τις διαρροές τους, 250 Δήμοι τα στοιχεία γιατί δεν προχωρούν στην υλοποίηση του Νόμου… και καταφεύγουν στον ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό;».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!