ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Τις πταίει» για καταλήψεις ρωτά η ΓΑΔΑ τους δημάρχους

Σε μια σημαντική καταγγελία προχωρεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφορικά με τις καταλήψεις που γίνονται στα γραφεία προσωπικού. Όπως λέει, «προφανώς με κυβερνητική εντολή, καλούνται από την Αστυνομία δήμαρχοι στη ΓΑΔΑ προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί οι δήμοι τους είναι κλειστοί και ποιοι ευθύνονται».

Ήδη, «με «άνωθεν εντολές» πραγματοποιήθηκε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηρακλείου Κρήτης, ενώ πληθαίνουν οι «επισκέψεις» αστυνομικών δυνάμεων σε Δήμους ή Δημοτικά κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη».

«Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να κάμψει την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζει και εφαρμόζει όλες τις μεθόδους. Προσπαθούν να εκβιάσουν και να φοβίσουν τους εργαζόμενους, καταφεύγοντας σε πρακτικές και μηχανισμούς τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν τους φοβούνται. Αγωνίζονται για τις ζωές τους, για το μέλλον των παιδιών τους», υπογραμμίζει στη σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.

Στάση εργασίας αύριο στους δήμους
και μηχανοκίνητες πορείες

Στο μεταξύ, 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια, πραγματοποιεί αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς επίσης και μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Στην Αθήνα, η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!