ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δ. Πεντέλης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης που αντιδρούν και αγωνίζονται να ανατρέψουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει σε ιδιώτες την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Καλύπτει δε συνδικαλιστικά την κινητοποίηση που αποφάσισε για αύριο ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πεντέλης προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 είναι προγραμματισμένη να γίνει η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης (μέσω τηλεδιάσκεψης) με στόχο να αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες ενός μεγάλου τμήματος της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που έγιναν προ ημερών, με τον ίδιο σκοπό, στο Δημαρχείο Πεντέλης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει από την πρώτη στιγμή τονίσει, πώς μετά τις διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα στους Αιρετούς με μειοψηφίες και μέσω των Οικονομικών Επιτροπών να αναθέτουν Υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Δήμων σε ιδιώτες, η «μάχη» θα δίδεται σε κάθε σχετική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, σε κάθε επιχειρούμενη απόφαση Οικονομικής Επιτροπής. Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτος. 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!