ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέα προσπάθεια αποκλεισμού συμβασιούχων από πρώην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ  

Την εχθρική στάση της ενάντια στους συμβασιούχους συνεχίζει και στο εν εξελίξει 44ο Καταστατικό-Οργανωτικό Συνέδριο η «γαλαζο-πράσινη» συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ναι μεν υπό την πίεση των τριών Αριστερών παρατάξεων (ΜΕΤΑ, ΔΑΣ-ΠΑΜΕ και Αγωνιστικές Συσπειρώσεις) δεν ακολουθεί την πρακτική του 41ου Συνεδρίου το 2012 όταν απέκλεισε 18 Σωματεία τα οποία είχαν επιτρέψει στους συμβασιούχους να ψηφίσουν, αλλά πάλι «κόβει» ένα μεγάλο μέρος τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κοινή πρόταση Συνδικαλιστικής Ανατροπής (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ για τις Καταστατικές αλλαγές στην Ομοσπονδία ζητείται να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ μόνο όσοι συμβασιούχοι έχουν δύο συνεχόμενα οκτάμηνα εργασίας στους δήμους (σ.σ. πρακτικά μόνο οι συμβασιούχοι καθαριότητας που προσελήφθησαν το 2015 και έχουν παραταθεί οι συμβάσεις τους με τις ρυθμίσεις Κατρούγκαλου και Βερναρδάκη) και στα Νομικά τους Πρόσωπα και όσοι εργάζονται στις Κοινωνικές Δομές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Παιδικοί σταθμοί κλπ) άνω των δύο ετών.

Αντιθέτως οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΜΕΤΑ, ΔΑΣ-ΠΑΜΕ και Αγωνιστικές Συσπειρώσεις) ζητούν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ομοσπονδία όλοι οι συμβασιούχοι που έχουν συμπληρώσει δύο μήνες εργασία, όπως, άλλωστε, προβλέπει το άρθρο 7 το Νόμου 1264/82 «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων».

Κατηγορούν, δε, πρώην ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ότι για μια ακόμη φορά επιχειρούν να αποκλείσουν μεγάλο μέρος των συμβασιούχων σε μία προσπάθεια ελέγχου του Σώματος του 46ου Τακτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΑΚΕ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!