ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταδικάζει οργανωμένη επίθεση εναντίον δημοτικού υπαλλήλου

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωση της, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον συναδέλφων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, οι συνδικαλιστές, αναφέρουν:

«Δεν έχει καμιά σημασία αν πρόκειται για φερόμενους ή για πραγματικούς οπαδούς σημασία έχει ότι ένα νοσηρό κλίμα που υπάρχει εδώ και μήνες στο Δήμο παίρνει επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Όπως κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, η επίθεση σε βάρος των δύο εργαζομένων του Δήμου (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) που εργάζονταν σε βραδινή υπηρεσία φύλαξης των απορριμματοφόρων του Δήμου στο Άλσος, εκεί όπου φυλάσσονται τα οχήματα μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της Καθαριότητας.

Δεν μιλάμε πλέον ούτε για φραστικά επεισόδια ούτε για κατάληψη εγκαταστάσεων μιλάμε για άνανδρες επιθέσεις κατά της ανθρώπινης ζωής και με θύμα έναν εργαζόμενο συνάδελφο μας που δούλευε νύχτα για να περιφρουρήσει δημόσια και δημοτική περιουσία.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τόσο ο Δήμος όσο και η Δικέφαλος Α.Ε. και η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλουν και έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν το γεγονός και να πάρουν όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Η κατασκευή του γηπέδου με τις όποιες διαφορετικές απόψεις δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ένα κλίμα ρεβανσισμού και επιθέσεων κατά εργαζομένων με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Η δημοτική αρχή από την μεριά της σε συνάντηση με το Σωματείο είχε δεσμευτεί ότι τα απορριμματοφόρα μετά το γκρέμισμα του γκαράζ θα μεταφέρονταν σε ασφαλή χώρο δίπλα στην εθνική οδό και όχι ξανά στο πεζόδρομο του Άλσους Φιλαδελφείας κάτι το οποίο δεν υλοποίησε και δεν έχει υλοποιήσει ακόμη με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και οχήματα να ναι εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους όπως και δραματικά αποκαλύφτηκε.

Η περιφέρεια και η Κυβέρνηση έχουν σημαντικές ευθύνες για το πρόβλημα και πρέπει μαζί με τη δημοτική αρχή να προχωρήσουν άμεσα σε ουσιαστικές ενέργειες για να διασφαλίσoυν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

Σε κάθε περίπτωση πέρα από τις αναγκαίες ανακοινώσεις καταδίκης θέλουμε στη πράξη να δούμε να σταματούν τα κάθε είδους επεισόδια και θέλουμε στην πράξη να δούμε την όσο των δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας των συναδέλφων σε συνθήκες όπου θα υπάρχει η υγεία και ασφάλεια στην εργασία.
Όποιοι συνεχίσουν να αγνοούν τους εργαζόμενους να ξέρουν ότι θα τους βρουν μπροστά τους».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΟΠΑΔΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!