ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά δήμου Χίου: Δεν διαθέτει μέσα προστασίας στους οδοκαθαριστές

  • Απο Aftodioikisi News
  • 2 Μαρτίου 2021 - 13:44
  • Comments Off
ΠΟΠ-ΟΤΑ: Επικοινωνία με Βορίδη για τις σχολικές καθαρίστριες

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά δήμου Χίου: Δεν διαθέτει μέσα προστασίας στους οδοκαθαριστές

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του δήμου Χίου εκφράζει, με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στο δήμο της Χίου και ειδικά οι υπάλληλοι  της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο. Να τους διατίθενται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ώστε να εργάζονται με ασφάλεια και φυσικά για να μπορούν να προσφέρουν ασφαλώς τις υπηρεσίες τους στους δημότες.

Φαίνεται όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «πώς το αυτονόητο δεν γίνεται αντιληπτό από την Δημοτική

Αρχή της Χίου, η οποία συνεχίζει, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου, να επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία για ένα θέμαμείζονος σημασίας για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων»

«Οι αριθμοί» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «αποδεικνύουν πως η Δημοτική Αρχή Χίου δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη της τον κίνδυνο και την απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού  αφού έχει αγοράσει μέσα στο 2020 μόνο 4.000 πάνινες μάσκες και έχει δαπανήσει για αντισηπτικά το ευτελές ποσό των 1.799,20 ευρώ».

«Ολιγωρία και αδιαφορία όταν η πανδημία «θερίζει» δεν δικαιολογείται και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπους, όπως οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας που εκτίθενται καθημερινά σε πολλούς και μεγάλους κινδύνους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]