ΠΟΕ-ΟΤΑ -ιδιωτικοποιήσεις: Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» -Αφορμή, οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης

Συνεχίζεται με όλους τους τρόπους ο «εμφύλιος» στην ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή  την αποκάλυψη της ΔΑΣ-ΟΤΑ ότι στελέχη της ΣΥΝΑΝ και της ΔΑΚΕ τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Χθες, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, η πλειοψηφία της ΕΕ (ΣΥΝΑΝ, ΔΑΚΕ) αποφάσισε σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, και ώρα 9:00 το πρωί, την ώρα δηλαδή, που το Συνδικάτο ΟΤΑ είχε ήδη εξαγγείλει στάση εργασίας!

Αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί σύγχυση στους εργαζόμενους, καθώς, όπως παραδέχεται σε ανακοίνωσή της η ίδια η Ομοσπονδία, τίθενται ερωτήματα από εργαζόμενους στα Γραφεία της Ομοσπονδίας, σχετικά με το αν έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020. Πρόκειται για την αφορμή, ώστε η ΠΟΕ-ΟΤΑ να επιτεθεί  για μια ακόμη φορά στη ΔΑΣ-ΟΤΑ τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πώς κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν μια κομματική και παραταξιακή συγκέντρωση, που ουδεμία σχέση έχει με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.). Ασφαλώς δεν καλύπτεται συνδικαλιστικά και πιθανόν πρόκειται για κάποιους που κοιμούνται και ξυπνούν με το όνειρο της διάσπασης και απαξίωσης του ρόλου της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», προστίθεται στην ανακοίνωση: «Οι κινητοποιήσεις, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, και αμέσως μετά, μέσω των Συλλόγων-Μελών, θα σας σταλεί η σχετική ενημέρωση. Σε μια κρίσιμη περίοδο για την λήψη αποφάσεων και την ενεργοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποιοι επιλέγουν για άλλη μια φορά τον μοναχικό και αδιέξοδο κομματικό και παραταξιακό μονοπάτι και το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν χείρα βοήθειας στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές. Πρόκειται για μια ομάδα κομματικών δήθεν «συνδικαλιστών», που δεν κόπτονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά άγονται και φέρονται ανάλογα με τις υποδείξεις και επιδιώξεις του κομματικού τους οργάνου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!