ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη σημερινή δίκη: «Δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε»

Δικάζονται σήμερα από το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης.

Με αφορμή τη δίκη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται αμείωτη. Την ΤΡΙΤΗ, 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης δικάζονται από το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα του 2011.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κρίνοντας πώς στόχος δεν είναι μόνο η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας, αλλά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στα μέτρα εξόντωσης τους από τις τελευταίες κυβερνήσεις και τους δανειστές, αλλά και στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης, την ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, στις 9.00 το πρωί, στο Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Πρώην Σχολή Ευελπίδων-Κτιριο Προκατ-Αίθουσα 2-Ισόγειο). Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα συνδικαλιστικά στελέχη της στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Γιάννης Τσούνης παραπέμπονται για μία ακόμη φορά σε δίκη με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψαν ως Πρόεδρος ο πρώτος και ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ο δεύτερος, Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011, με κατάληψη των Δημοσίων κτηρίων.

Για την υπόθεση αυτή, σημειώνεται, ότι η αρμόδια Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, μετά τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης έκρινε (την 1 Ιουλίου 2013), πώς πρέπει να τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη. Κάποιοι όμως επέδειξαν ιδιαίτερο «ζήλο» και αποφάσισαν να ανοίξει η υπόθεση στις 16 Οκτωβρίου του 2013 και τα δύο Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Θυμίζουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρώην και νυν, έρχονται αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις γιατί τόλμησαν να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και ενάντια στις μεθοδευμένες προσπάθειες «συμφερόντων» που υπονομεύουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.

Η απάντηση ωστόσο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και είναι σταθερά ότι δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΙΚΗ, ΤΣΟΥΝΗΣ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!