ΠΟΕ-ΟΤΑ-«Γαλαζοπράσινος» εμφύλιος: Νικήτρια (προσωρινά;) η ΣΥΝΑΝ –«Απειλές» από ΔΑΚΕ (έγγραφο)

H «πράσινη» ΣΥΝΑΝ βγήκε τελικώς νικήτρια της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ στον εμφύλιο της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επίκεντρο το δήμο Αθηναίων, που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr από το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Σωματείο ΕΕΔΑ (Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων), κατάφεραν με την παράταξη Ανατροπή να κερδίσουν την δεύτερη έδρα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, που κατείχε σχεδόν από… πάντα η ΔΑΚΕ. Την άλλη έδρα έλαβε ξανά η  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ. 

Στην σύσφιξη αυτή των σχέσεων μεταξύ ΣΥΝΑΝ και ΕΕΔΑ φαίνεται να έπαιξε ρόλο και η συνεργασία στον πρόσφατο προπηλακισμό επιτρόπου της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου του δήμου Αθηναίων που κατήγγειλε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Να σημειωθεί ότι το παρών στο επεισόδιο είχε δώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής της ΣΥΝΑΝ Νίκος Τράκας.

Η ήττα των «γαλάζιων» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΑΚΕ του δήμου Αθηναίων, επικεφαλής της οποίας είναι οι κύριοι Βασίλης Πολυμερόπουλος και Σπύρος Πολυζώης, δηλαδή τα μέλη της παράταξης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ τονίζει ότι η απώλεια της έδρας «οφείλεται στο ότι εμείς δεν «κουβαλήσαμε» με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, μηχανές κτλ, αλά Δημοτ.Αστυνομία και Καθαριότητα (οι αριθμοί και οι φώτο όλων αυτών είναι στη κατοχή μας) τον κόσμο που δεν τον θεωρούμε πρόβατα. Δεν προχωρήσαμε ούτε πρόκειται να προχωρήσουμε ποτέ σε απαξιωτικές και περίεργες εκλογικές συμμαχίες που επιβάλλονται από τρίτους επιδιώκοντας πρόσκαιρα εκλογικά αποτελέσματα και καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια μας και την υπόστασή μας… Και οι άλλοι θα συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς αυτό που πολύ καλά έχουν μάθει να κάνουν μέχρι τώρα. Να παρουσιάζονται δηλαδή κάθε τρία χρόνια, να είναι κρυμμένοι στα πολιτικά γραφεία ή να κάνουν την ψήφο σας εργαλείο συναλλαγής και αποκόμισης παντός είδους ωφελειών», προσθέτει η ΔΑΚΕ, ενώ καταλήγει με απειλές για αποκαλύψεις: «Φυσικά θα επανέλθουμε μετά τις γιορτές για πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση του τι ακριβώς έγινε, διότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, αποτελεί δε πλήρη απεικόνιση του σημερινού τρόπου λειτουργίας και της πραγματικότητας του Δήμου».

Γνώστες στα περί της ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνιζαν στην aftodioikisi.gr ότι «μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα πράξουν οι δύο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην ΕΕ της Ομοσπονδίας, καθώς χωρίς αυτούς η ΣΥΝΑΝ δεν έχει πλειοψηφία (σ.σ. έχει 5 στα 11 μέλη)».  

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δήμου Αθηναίων:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μας προσφέρατε και αυτή τη φορά στις εκλογικές διαδικασίες του Δήμου και εν προκειμένω στην εκλογή των εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Παρότι για μία ακόμη φορά αυξήσαμε τις δυνάμεις μας, δεν εκλέχτηκε εκπρόσωπος μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των μονίμων εργαζομένων και αυτό διότι όταν κάνεις και κερδίζεις ατελείωτες εκλογές, κάποια στιγμή μπορεί να έχεις και μη ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Κυρίως όμως οφείλεται στο ότι εμείς δεν «κουβαλήσαμε» με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, μηχανές κτλ, αλά Δημοτ.Αστυνομία και Καθαριότητα (οι αριθμοί και οι φώτο όλων αυτών είναι στη κατοχή μας) τον κόσμο που δεν τον θεωρούμε πρόβατα. Δεν προχωρήσαμε ούτε πρόκειται να προχωρήσουμε ποτέ σε απαξιωτικές και περίεργες εκλογικές συμμαχίες που επιβάλλονται από τρίτους επιδιώκοντας πρόσκαιρα εκλογικά αποτελέσματα και καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια μας και την υπόστασή μας.

Δηλώνουμε ότι όπως ήμασταν εδώ χθες, είμαστε και σήμερα και φυσικά θα είμαστε και αύριο για να κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, αλλά πολύ πιο έντονα και πολύ πιο μαχητικά. Να υπερασπιζόμαστε δηλαδή το αξιακό μας σύστημα και τις εργασιακές διεκδικήσεις, μην επιτρέποντας σε κανέναν τυχοδιώκτη να μας πηγαίνει από το αυτί η από το χεράκι ως άβουλα όντα όπου θεωρεί ότι εξυπηρετείται ο ίδιος και οι επιδιώξεις του, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων.

Και οι άλλοι θα συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς αυτό που πολύ καλά έχουν μάθει να κάνουν μέχρι τώρα. Να παρουσιάζονται δηλαδή κάθε τρία χρόνια, να είναι κρυμμένοι στα πολιτικά γραφεία ή να κάνουν την ψήφο σας εργαλείο συναλλαγής και αποκόμισης παντός είδους ωφελειών.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τους Συναδέλφους για την ψήφο τους και την στήριξη τους, όχι μόνο λόγω της αύξησης των δυνάμεων μας και της ασυμβίβαστης στάσης τους αλλά και διότι, εκτός των θλιβερών εξαιρέσεων, δεν υπέκυψαν σε πιέσεις, εκμαυλισμούς και εκβιασμούς οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά από τις παντός είδους εξουσίες του Δήμου.

ΥΓ: Φυσικά θα επανέλθουμε μετά τις γιορτές για πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση του τι ακριβώς έγινε, διότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, αποτελεί δε πλήρη απεικόνιση του σημερινού τρόπου λειτουργίας και της πραγματικότητας του Δήμου.

Ευχαριστούμε πολύ, θα συνεχίσουμε όπως πάντα μαζί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΑΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ανακοίνωση-ΔΑΚΕ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΑΚΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΚΑΣ, ΣΥΝΑΝ, ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!