Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιβεβαιώνει την aftodioikisi.gr για συμβασιούχους, προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ

Στην επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για την αδυναμία εξέυρεσης λύσης στο θέμα της απολύσης συμβασιούχων των δήμων οι οποίοι εργάζονται πέραν του 24μηνου προχωράει με ανακοίνωση της μία ημέρα μετά τη συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην υπ΄ αριθμ.: 105/2016  του Ι΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr όσο και στις «πρωτοβουλίες» αιρετών που δεν εφαρμόζουν την διάταξη για την αυτοδίκαιη παράταση των συμβασιούχων μέχρι το τέλος του 2017, καθώς και στην μη τήρηση μέχρι στιγμής της δέσμευσης του πρώην υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρόττης Χριστόφορου Βερναρδάκη για την τακτοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια με προσωρινούς πίνακες και τώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η κ. Γεροβασίλη δεσμεύτηκε στα  εξής:

  1. Σε σχέση με την μη πληρωμή των «παρατασιούχων» δεσμεύτηκε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί τροπολογία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην λογική της καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών. Ανάλογη τροπολογία είναι δυνατόν να χρειαστεί και στο μέλλον για την πληρωμή των «παρατασιούχων» συμβασιούχων μέχρι το τέλος του 2017. Σε σχετικό ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της «αντισυνταγματικότητας» πέρα των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, η Υπουργός απάντησε πως είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί παρότι ακόμη εξετάζεται. Σε περίπτωση αδυναμίας επίλυσης του προβλήματος αυτό θα σημάνει την πλήρη αδυναμία πληρωμής και την μη συνέχιση της εργασιακής σχέσης.
  2. Σε σχέση με τις μεμονωμένες μέχρι στιγμής «πρωτοβουλίες» αιρετών που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις ή τις ανανεώνουν επιλεκτικά, η Υπουργός δεσμεύτηκε για την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας ανά περίπτωση εξετάζοντας και μέτρα πίεσης εφαρμογής της.
  3. Σχετικά με την δέσμευση του πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χρ. Βερναρδάκη για άμεση επίλυση με τροπολογία της απόλυσης των εργαζομένων που εργάζονται με προσωρινούς πίνακες, η Υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν συνταγματικά κωλύματα που πιθανότατα είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.

«Τέλος δεσμεύτηκε πως μετά από σχετική επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα μας ενημερώσει για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει προκειμένου και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να καθορίσει τη στάση της. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αποτρέψουμε το επόμενο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας, καθώς και την διαφαινόμενη απόλυση χιλιάδων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπηρεσία της αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και την υποκρισία της κυβέρνησης που με άλλοθι την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην εκχώρησής της στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΣΕΠ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!