ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εκτός επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας οι εργαζόμενοι της αυτοδιοίκησης

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον αποκλεισμό κατηγοριών εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης από την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την ώρα που σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου σε αντίστοιχες κατηγορίες εργαζομένων χορηγείται.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο «για άνιση και άδικη μεταχείριση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού που ανήκουν κατά κύριο λόγο στις κατηγορίες Υ.Ε. και Δ.Ε. και οι οποίοι είδαν με το Ν.4024/2011 τις αποδοχές τους να περικόπτονται κατά 50% και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες»

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει με τα με αριθμ. πρωτ.: 104/30-1-2012 και 652/1-7-2013 έγγραφά με αναλυτική πρόταση για τους δικαιούχους του επιδόματος, και διευκρινίζει ότι «η αποδοχή της πρότασής μας για την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης θα αποτρέψει ένταση και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Ενδεικτικά, οι κατηγορίες που αναφέρει η Ομοσπονδία:

 1. Εργατοτεχνίτες εν γένει: Σιδηρουργοί, Υδραυλικοί, Αλουμινάδες, Ηλεκτρολόγοι, Φανοποιοί, Τεχνίτες Συντηρητές, Πρακτικοί Μηχανικοί, Εργάτες Κήπων, Τεχνίτες Κηπουροί-Δενδροκόμοι-Ανθοκηπουροί, οι απασχολούμενοι στην τοποθέτηση Υαλοπινάκων, Εργάτες και Τεχνίτες στη σήμανση των Οδών, Εργάτες και Τεχνίτες Σωληνώσεων και Σιδηροκατασκευών και οι Ηλεκτροσυγκολλητές.
 2. Οικοδομικές εργασίες: Οικοδόμοι, Τεχνίτες Οικοδόμοι, Κτίστες Πέτρας, Καλουπατζήδες, Σοβατζήδες, Κτίστες, Ξυλουργοί, Ελαιοχρωματιστές, Εργάτες οδοποιίας, Εργάτες και Τεχνίτες Ύδρευσης.
 3. Υγειονομικό προσωπικό: Τραπεζοκόμοι, Βοηθοί Μάγειροι, Μάγειροι, Οικογενειακοί Βοηθοί, Νοσηλευτές, Νοσοκόμοι, Φυσικοθεραπευτές κ.λπ.
 4. Νυχτοφύλακες, Φύλακες-Εργάτες, Εργάτες Γενικών καθηκόντων και το Εποπτικό προσωπικό της καθαριότητας.
 5. Καθαρίστριες-στές Εσωτερικών χώρων, Δημοτικών Γηροκομείων, Σχολικών Κτιρίων, Παιδικών Σταθμών, Δημοτικών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίων και Γηπέδων.
 6. Εργάτες και Τεχνίτες που απασχολούνται στους Βιολογικούς καθαρισμούς, τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
 7. Οι Μουσικοί Πνευστών Οργάνων.
 8. Οι Εργάτες των Δημοτικών Σφαγείων.
 9. Οι Εργάτες Καθαριότητας των Δημοτικών Νεκροταφείων.
 10. Οι Καμαρώτοι-Καμαριέρες και οι Τρίφτες στα Δημοτικά Λουτρά.
 11. Οι Εργάτες και Τεχνίτες Ψεκασμού.
 12. Οι απασχολούμενοι ως Θερμαστές και Λεβητοκαθαριστές.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κοινοποιήθηκε με επιστολή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!