ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αθωώθηκαν οι Μπαλασόπουλος και Τσούνης

Αθωώθηκαν από το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί δίωξη για τις κινητοποιήσεις που είχε πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της τότε κυβέρνησης.

Με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνει: «Η αλήθεια έλαμψε στο δικαστήριο, έστω και μετά από χρόνια, και μία ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποινικοποίησης των αγώνων τους κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, κατ’ εντολή των δανειστών, έπεσε στο κενό.

Οι κ.κ. Μπαλασόπουλος και Τσούνης κατηγορούνταν ότι στο πλαίσιο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων του Οκτωβρίου του 2011 εξέδωσαν Ανακοίνωση με την οποία καλούσαν τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να εντείνουν τις κινητοποιήσεις και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα με συγκεντρώσεις στο χώρο δουλειάς και καθολική συμμετοχή στην απεργία.

Το δικαστήριο με την απόφασή του έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει δόλος για την τέλεση ποινικών παραπτωμάτων όταν μια συνδικαλιστική οργάνωση εκδίδει Ανακοινώσεις προς τους Συλλόγους-Μέλη της, δικαίωμα το οποίο εξάλλου αναγνωρίζεται και προστατεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα.
Κατά την άποψη της Δικηγόρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κας Μαρίας Μαγδαληνής Τσίπρα που χειρίστηκε την υπόθεση, πρόκειται για μια απόφαση που θωρακίζει τα συνδικάτα και προστατεύει την λειτουργία τους έναντι οποιασδήποτε αυθαίρετης παρέμβασης στο έργο τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους συνεχίζεται. Το επόμενο ραντεβού στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων είναι την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017. Σε αυτή τη δίκη οδηγείται σύσσωμη η 11μελης Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μετά από Αναφορά του πρώην Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΣΟΥΝΗΣ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!