ΡΟΗ
προηγ επομ

Πύργος: Συνελήφθη αρθρογράφος μετά από μήνυση πρώην βουλευτή

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη αρθρογράφος μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον  του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μήνυση έγινε για συκοφαντική δυσφήμιση, μέσα από την παράθεση ενός συνδέσμου (link) ειδησεογραφικής – εκλογικής ιστοσελίδας που μετέφερε σχόλιο που αφορούσε τον κ. Δημητρουλόπουλο και τη σχέση του με τις δημοτικές εκλογές και για τα σχόλια που συνόδευαν το σύνδεσμό αυτό, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Αθανάσουλας υπάλληλος του Πρωτοδικείου Ηλείας, συνελήφθη στα Δικαστήρια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και στη συνέχεια ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την Παρασκευή 11 Απριλίου. Στο πλευρό του κ. Αθανάσουλα βρέθηκαν τοπικοί φορείς και φίλοι του, στηρίζοντάς τον στην περιπέτεια που βίωσε.

Το γεγονός αυτό έχει λάβει διαστάσεις στο πανελλήνιο και χαρακτηρίζεται από την κοινή γνώμη ως λογοκρισία. Θυμίζει δε τις πρακτικές που ακολουθούνται τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία. Διώκεται δηλαδή η ελεύθερη έκφραση που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η κριτική προς τα πολιτικά πρόσωπα, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις ημέρες μας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός στα επιτελεία των «αρχόντων» της Ηλείας

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό εξέδωσε και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, μέλη της οποίας βρέθηκαν στο πλευρό του Χρήστου Αθανάσουλα.

«Η πρωτοβουλία νέων πολιτικά ανθρώπων, που η συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχεται από τα κινήματα και τον χώρο της Αριστεράς, έχει προκαλέσει πανικό σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να λυμαίνονται «κληρονομικώ δικαίω» την εξουσία είτε σε νομαρχίες είτε σε Δήμους, έχοντας δημιουργήσει μια ιδιότυπη «αριστοκρατία». Ένα κλειστό κλαμπ ειδικών που δεν ανέχεται να αμφισβητείται η αυθεντία και η εξουσία τους από κανέναν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μήνυση στον σύντροφο Χρήστο Αθανάσουλα, για απλή αναδημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άρθρου που όχι μόνο έγραψε άλλος, αλλά το περιεχόμενό του εδώ και μέρες σιγοψιθυρίζεται στους δρόμους του Πύργου, όχι μόνο είναι αστήρικτη, αλλά το σπουδαιότερο, μέσω αυτής, ποινικοποιείται η πολιτική άποψη και η γνώμη, καταργείται επί της ουσίας η Ελευθεροτυπία, βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας, θυμίζοντας έντονα τον «κουμπάρο» Ερντογάν εδώ δίπλα.

Ο πανικός των «εχόντων και κατεχόντων» δεκαετίες τώρα την εξουσία, είναι δικαιολογημένος. Η παρουσία της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών «Ανοιχτή Συμπολιτεία» όχι ως κομπάρσος αλλά ως πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή, και η στήριξη που της προσφέρουν οι απλοί άνθρωποι δεν έχει προηγούμενο και φέρνει ένα μήνυμα. Το μήνυμα της Αλλαγής και της Ανατροπής. Στον Πύργο. Στην Ηλεία. Στην Ευρώπη.

18 και 25 Μάη. Ψηφίζουμε και ΦΕΥΓΟΥΝ. ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ»

Πηγή: ilialive.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΗΝΥΣΗ, ΗΛΕΙΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ, ΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]