Περίπου 500 οδηγοί λεωφορείων έχουν πλαστά πιστοποιητικά καταγγέλουν στέλεχη της ΟΣΥ

Περίπου 500 υπάλληλοι της ΟΣΥ έχουν σοβαρά ζητήματα με τα διπλώματα ή πιστοποιητικά σπουδών, τονίζουν στελέχη της εταιρίας, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το ρόλο συνδικαλιστών!

Τα σοβαρά ζητήματα αξιολόγησης, διαχείρισης και εκπαίδευσης του προσωπικού της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» (ΟΣΥ), φέρνουν στην επιφάνεια στελέχη της εταιρείας και θέτουν μια σειρά ερωτημάτων για το γενικότερο μοντέλο διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού.

Οπως εξηγούν, περί τους πεντακόσιους υπαλλήλους της εταιρείας έχουν σοβαρά ζητήματα με τα διπλώματα ή πιστοποιητικά σπουδών. Μάλιστα υποστηρίζουν πως διαχρονικά οι διοικήσεις απέφευγαν να ασχοληθούν με το ζήτήματα της αξιοπιστίας των «χαρτιών» γιατί φοβόντουσαν πως «θα ξεμείνουν από οδηγούς»!

Οι ίδιοι προσθέτουν πως σήμερα δεν υπάρχει τέτοιος φόβος και πως η έρευνα μπορεί να προχωρήσει αφού δεν κυκλοφορούν περί τα 2.000 λεωφορεία και τρόλεϋ ημερησίως, όπως παλαιότερα, αλλά περί τα 1.100. Επισημαίνουν, επίσης, πως μπορούν να αξιοποιηθούν και περί τους 100 οδηγούς οι οποίοι δεν αξιοποιούνται σήμερα στα δρομολόγια, αλλά «βρίσκονται στα μετόπισθεν» π.χ. για να πηγαίνουν λεωφορεία για πλύσιμο ή έχουν «ξεχαστεί» στα γραφεία της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά της διοίκησης της ΟΣΥ μεταξύ των στελεχών που έχουν ζήτημα με «τα χαρτιά τους» περιλαμβάνονται ακόμα και συνδικαλιστές. Ο μεγάλος αριθμός πλαστών πιστοποιητικών σπουδών που είχε εντοπιστεί προ διετίας από σχετικούς ελέγχους δείχνει, πάντως, το μέγεθος του προβλήματος, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη τα οποία «φωτογραφίζουν» και συγκεκριμένη σχολή, που συνδέουν με παράγοντα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το γεγονός πως δύο από τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής ελέγχου διπλωμάτων, πτυχίων, κλπ, παραμένουν στη θέση τους από το 2003. Γι’ αυτό και στελέχη της ΟΣΥ αναρωτιούνται μήπως η αλλαγή μελών της επιτροπής θα οδηγούσε σε ταχύτερο ξεκαθάρισμα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΣΥ, ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]