Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μονιμοποίηση των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας

Με ομόφωνη απόφασή του, το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, στέκεται δίπλα στον αγώνα των 315 εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες, μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ (8 μήνες και 4 μήνες παράταση, που οδεύει και αυτή όμως, προς το τέλος της).

Εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα ταύτισης και συμπαράστασης στον αγώνα που αρχίζουν οι εργαζόμενοι, για να μείνουν στις εργασίες τους και μετά το τέλος της τετράμηνης παράτασης.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων, μίλησαν για «ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας», για μεικτό μισθό 546 ευρώ και φυσικά, στάθηκαν όλοι στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Το ψήφισμα, αναγνωρίζει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι αυτοί, δέχεται το «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και στηρίζει τον αγώνα τους για δικαίωση και μονιμοποίηση.

Το ψήφισμα, θα σταλεί προς ενημέρωση, στον πρωθυπουργό, στα υπουργεία οικονομικών, εσωτερικών, εργασίας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Μεγάλο ενδιαφέρον, πλέον, παρουσιάζει το πώς θα υποδεχθεί το θέμα, η νέα περιφερειακή αρχή, που θα ορκιστεί σε λίγες ημέρες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!