Παιδικοί σταθμοί -ΔΑΣ-ΟΤΑ: Μονιμοποίηση για όλους τους εργαζόμενους

  • Απο stergios
  • 18 Φεβρουαρίου 2018 - 19:09
  • Comments Off

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων του κλάδου ενόψει των κινητοποιήσεων για το θέμα των παιδικών σταθμών κοινοποιεί η ΔΑΣ-ΟΤΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνοντας ότι την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, η προσυγκέντρωση της ΔΑΣ θα είναι στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Κοραή.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ :

Με απόφαση της ΚΕΔΕ οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 20 Φλεβάρη.

Όπου οι Δήμαρχοι δεν τους κλείσουν, υπάρχει απόφαση της ΠΟΕ – OTA για 24ωρη απεργία.

Στην Αττική η προσυγκέντρωση της ΔΑΣ για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς είναι την Τρίτη στις 10 πμ στη πλατεία Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ακολουθούν πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ και είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία: χιλιάδες συνάδελφοι μας (παιδαγωγοί και βοηθητικό προσωπικό) δουλεύουν με κάθε είδους εργασιακή σύμβαση, με τσεκουρωμένα εργασιακά δικαιώματα και ακόμη περισσότεροι είναι στην ουρά της ανεργίας.

Χιλιάδες παιδιά της προσχολικής ηλικίας δε βρίσκουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Χιλιάδες γονείς, πρέπει να φλερτάρουν με την εξαθλίωση για να πληρώσουν τα τροφεία και να βρουν μια θέση σε αυτούς. Η δουλειά μας, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, έχει εντατικοποιηθεί. η επιχειρηματική δράση στο χώρο της αγωγής του παιδιού αλωνίζει και απολαμβάνει, ως ισότιμος εταίρος, τη δημόσια χρηματοδότηση.

Διεκδικούμε:
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
• Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
• Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο και επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά, και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.
• Ενιαίες Παιδαγωγικές σχολές, με Τμήματα προσχολικής ηλικίας που θα αποφοιτούν οι παιδαγωγοί αυτής της ηλικίας και θα έχουν τις γνώσεις και την παιδαγωγική κατάρτιση για να δουλέψουν με κάθε ηλικιακή ομάδα της προσχολικής ηλικίας.
• Δίχρονη καθολική και υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, με ευθύνη του Κράτους.
• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς.
• Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος καταλληλότητας των Παιδικών Σταθμών και να εκπονηθεί ταχύτατα πρόγραμμα επισκευών και άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων. Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμες σχέσεις εργασίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!