Παυλόπουλος προς ΓΣΕΕ: Τα συνδικάτα να προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος

H συμβουλή του Προέδρου της Δημοκρατίας να προστατευθεί το κοινωνικό κράτος είναι καθήκον μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, τονίζοντας ότι «εξηγήσαμε επίσης στον Πρόεδρο ότι η πολιτική που έχει ακολουθηθεί έχει επιφέρει μεταξύ άλλων, μεγάλο πλήγμα στη μισθωτή εργασία και αφορά στους μισθούς».

Ειδικότερα, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι παρά την κρίση που έχουν υποστεί οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί είναι καθήκον της ΓΣΕΕ να συμμετέχει και να μπει μπροστά όπου μπορεί για να προστατευθεί το κοινωνικό κράτος επισημαίνοντας «να δούμε τι ορίζοντες ανοίγονται μετά το νομικό τέλος των μνημονίων και της νέας περιόδου που θα ανοίξει, η οποία θα είναι μία περίοδος μ’ ένα νέο πρόγραμμα».

Σχετικά με την ανεργία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει ότι είναι ο φόρος αίματος που πληρώνει η μισθωτή εργασία, ενώ για τους μισθούς σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η καθίζηση των μισθών δεν οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των τιμών.

«Αντιθέτως, όπως δείχνουν οι επιστημονικές μας μελέτες και δεν τις έχει αντικρούσει ο κόσμος της εργοδοσίας, οι μειώσεις των μισθών έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κερδοφορίας σε μία σειρά επιχειρηματικούς κλάδους» κάτι που όπως επισημαίνει ο κ. Παναγόπουλος πρέπει να διορθωθεί ώστε να αποκατασταθεί μία στοιχειώδης ισορροπία.

Επίσης, στη δήλωση του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η υπερφορολόγηση κυρίως της εργασίας έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση που ακόμη και αυτοί που έχουν εργασία δεν μπορούν να βιοπορίζονται. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «ενώ ποτέ δεν υπήρχε στους δείκτες φτώχειας να περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό άνω του 23% είναι σε κατάσταση φτώχειας, ενώ εργάζονται και ο κίνδυνος να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας φτάνει μέχρι το 48%».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΣΕΕ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!