Πάτρα: «Λουκέτο» και απολύσεις στο κατάστημα «Γερμανός»- Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Το κλείσιμο του καταστήματος «Γερμανός» στο κέντρο της Πάτρας και την απόλυση όλων την εργαζομένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών νομού Αχαΐας «Η Ενότητα». Το Σωματείο θα ξεκινήσει παράσταση διαμαρτυρίας από σήμερα Πέμπτη σε μια σειρά καταστήματα του ομίλου ΟΤΕ, με αίτημα την άμεση απορρόφηση όλων των εργαζομένων από τον όμιλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Γερμανός ΑΒΕΕ που προχώρησε στο κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος, με σκοπό να γίνει και αυτό franchise και απέλυσε όλους τους εργαζόμενους.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό εάν δεν είχε ψηφιστεί η μνημονιακή πολιτική από τα αστικά κόμματα, εάν όλες οι κυβερνήσεις δεν είχαν προχωρήσει σε μια σειρά καταστρατήγησης νόμων και διεκδικήσεων των εργαζομένων που με κόπο και αίμα είχαμε κατακτήσει.

Πάνω σε αυτούς τους νόμους πατάει ο όμιλος ΟΤΕ και η θυγατρική του εταιρία Γερμανός ΑΒΕΕ και προχωρούν χωρίς οίκτο στην απόλυση των συναδέλφων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους και για αυτούς οι εργαζόμενοι είναι μόνο κόστος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι στο κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής να σηκώσουμε κεφάλι. Γραφόμαστε όλοι στο κλαδικό μας σωματείο. Δυναμώνουμε το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με στόχο να απομονώσουμε τους εργατοπατέρες που για πολλά χρόνια έχουν κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας από σήμερα Πέμπτη σε μια σειρά καταστήματα του ομίλου ΟΤΕ. Απαιτούμε την άμεση απορρόφηση όλων των εργαζομένων από τον όμιλο ΟΤΕ. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος στο δρόμο.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!