Πάτρα: Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου απείλησε εργαζόμενο με κυνηγετικό όπλο

Mε κυνηγετικό όπλο και αγροτικό εργαλείο (κλαδευτήρα) απείλησε χειριστή μηχανήματος του δήμου Πατρέων ο πρόεδρος του τοπικού   συμβουλίου  Ελεκίστρας – Ρωμανού. Το περιστατικό όπως καταγγέλλουν ο δήμος Πατρεών και το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πουρναρόκαστρο ότι ο χειριστής μετά από εντολή που πήρε από την υπηρεσία του, μετέβη   με μηχάνημα του Δήμου Πατρέων, να καθαρίσει         ορεινό          δρόμο της περιοχής στον οποίο είχαν καταπέσει πέτρες και βράχια. Σύμφωνα με την καταγγελία του χειριστή που συνοδευόταν από      τον πρόεδρο       συλλόγου της περιοχής όπου θα του υποδείκνυε την ακριβή τοποθεσία, «ο πρόεδρος του τοπικού     συμβουλίου  Ελεκίστρας – Ρωμανού σταμάτησε το μηχάνημα     και     επιτέθηκε     με ύβρεις κραδαίνοντας αγροτικό εργαλείο (κλαδευτήρα)   και  κυνηγετικό   όπλο   λέγοντας  ότι «αυτός κάνει κουμάντο στην περιοχή και να τσακιστεί να φύγει από το χωριό του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου «έντρομος ο εργαζόμενος αφού απομάκρυνε το μηχάνημα με κίνδυνο της ζωής του, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής συνοδευόμενος  από τον γραμματέα του σωματείου μας συναδέλφους και αντιδημάρχους που εν τω μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί. Κατήγγειλε το γεγονός και υπέβαλε μήνυση εις βάρος του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ελεκίστρας – Ρωμανού. Σημειώνουμε    ότι     δεν είναι το πρώτο περιστατικό που δημιουργεί ο συγκεκριμένος πρόεδρος και αναφέρουμε          ότι και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλους εργαζόμενους που εκτελούσαν εργασίες στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση  στο δήμο μας, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά  τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και παρά τις  μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους. Το Δ.Σ. του    σωματείου μας καταδικάζει τις πράξεις του προέδρου του τοπικού          συμβουλίου Ελεκίστρας –Ρωμανού που          απείλησε τη ζωή του συναδέλφου μας και αναμένει την παραδειγματική τιμωρία του», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το γεγονός επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και ο δήμος Πατρέων:

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής Πουρναρόκαστρο, μετέβη μηχάνημα του Δήμου Πατρέων, να καθαρίσει ορεινό δρόμο της περιοχής, στον οποίο είχαν καταπέσει πέτρες και βράχια. Όπως κατήγγειλε ο εργαζόμενος του Δήμου, χειριστής του μηχανήματος, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο Συλλόγου της περιοχής και θα του υποδείκνυε την ακριβή τοποθεσία, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελεκίστρας – Ρωμανού, σταμάτησε το μηχάνημα και επιτέθηκε με ύβρεις κραδαίνοντας αγροτικό εργαλείο (κλαδευτήρι) και κυνηγητικό όπλο, λέγοντας ότι αυτός κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Έντρομος ο εργαζόμενος, αφού απομάκρυνε το μηχάνημα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής συνοδευόμενος από άλλους εργαζόμενους και Αντιδημάρχους, που εν τω μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί. Κατήγγειλε την επικίνδυνη απειλή και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος μας δέχεται και ικανοποιεί χιλιάδες αιτήματα μέσω των Τοπικών Συλλόγων είτε προφορικά είτε τηλεφωνικά, αλλά και ηλεκτρονικά μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής.

Θυμίζουμε επίσης, ότι στην περιοχή έχουν ικανοποιηθεί πάρα πολλά αιτήματα και πέραν των άλλων, ο Δήμος πρόσφατα ολοκλήρωσε το οδικό έργο Λυκοχωρό – Ελεκίστρα, ενώ ακριβώς την προηγούμενη μέρα, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ασφαλτόστρωση της οδού Ζάστοβας – Παναχαϊκού, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. Ευρώ, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός στην πόλη μας και η Δημοτική Αρχή το καταδικάζει.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΕΙΛΗ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!