ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Η ΑΔΕΔΥ παίζει το παιχνίδι της Κυβέρνησης

Στοχοποιώντας το «στημένο» Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε έκτακτα στις 14/5, με μόνο «μέλημα» τη μετακίνηση της απεργίας από τις 16 στις 30 του Μάη, οι Παρεμβάσεις διαπιστώνουν με δριμύτητα σε ανακοίνωσή τους το «φιλοκυβερνητικό παιχνίδι» των δυνάμεων που έχουν συγκροτήσει το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής -ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ), ΕΑΕΚ (Σύριζα), Συνδικαλιστική Ανατροπή (από ΟΤΑ), ως προς τη στήριξη της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και του πλαισίου της «Μέρας Πανεθνικής Δράσης».

Παρότι, όπως υπογραμμίζουν, ψηφίστηκε ομόφωνα το νέο εξώδικο για την απεργία ενάντια στην αξιολόγηση, αρνήθηκαν να συζητήσουν οποιαδήποτε άλλη πρόταση, τόσο των Παρεμβάσεων όσο και άλλων δυνάμεων, για συγκεκριμένα μέτρα οργάνωσης του αγώνα.

Για να καταγγείλουν εν κατακλείδι και κάποιες «πραξικοπηματικές» συμπεριφορές, όπως αυτή του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου (Μπέσης – ΔΑΚΕ) ο οποίος προχώρησε σε αλλαγή μελών του προεδρείου προκειμένου να μην τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις των Παρεμβάσεων και άλλων δυνάμεων.

Στόχοι της αγωνιστικής Παρέμβασης είναι όπως διευκρινίζεται:

* η αποτροπή της 4ης αξιολόγησης, η ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, η διαγραφή του χρέους
* η ανατροπή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες
* η ακύρωση των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, λαϊκό εισόδημα, για πραγματικές αυξήσεις.
* η ανατροπή – ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας
* η ακύρωση – μη εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο
* η σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και την εμπλοκή της χώρας μας.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ