Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ για το επίδομα παραμεθορίου

Υπόμνημα προς Αναπλ. Υπουργούς σχετικά με την κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου έστειλε η ΑΔΕΔΥ. Σε αυτό αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με το υπ’ αριθμ. 357/14.12.2015 έγγραφό της, είχε αναδείξει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην αρχική κυβερνητική πρόθεση να καταργηθεί το επίδομα απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών, για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Στον Νόμο 4354/16.12.2015 προβλέφθηκε τελικά, κατόπιν των δυναμικών κινητοποιήσεων των συναδέλφων μας στις παραπάνω περιοχές, η συνέχιση της καταβολής του στους δικαιούχους. Όμως, στο άρθρο 19 του παραπάνω Νόμου, αναφέρεται ότι «με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί μέχρι τις 31.3.2016 καθορίζονται εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λαμβάνοντας υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά να συναντηθεί μαζί σας και με την παρουσία εκπροσώπων των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις παραπάνω περιοχές, προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο της υπό έκδοσης κοινής Υπουργικής απόφασης.

Το αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι να συνεχισθεί η καταβολή του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών της παρ.2 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011, σε όλους όσους καταβάλλεται μέχρι σήμερα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΥΠΟΜΝΗΜΑ, ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!