Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Δ. Παλαιού Φαλήρου-Ζητούν να μη γίνουν απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησε μαζί με τους εργαζόμενους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ζητώντας να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση καθώς και να αποσυρθεί η απόφαση του ΔΣ που αντιτίθεται στη  μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ειδικότερα:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς) και το Σύλλογο Εργαζομένων δήμου Παλαιού Φαλήρου την Τετάρτη 19-5-20121 πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου.

Σκοπός της παράστασης ήταν να μην προχωρήσει σε καμιά απόλυση εργαζομένου μπροστά στη νέα χρονιά και παράλληλα απαιτήσαμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου που δηλώνει την αντίθεση του στην μετατροπή των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, εν΄ όψη του δικαστηρίου που έχουν οι συνάδελφοι.  Η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για εργαζόμενες που δουλεύουν στους σταθμούς για 10 και 12 χρόνια και καμιά δημοτική αρχή ή οποιοδήποτε άλλο όργανο μπορεί να τους πετά στην ανεργία σαν να είναι ανακυκλώσιμα υλικά

Ο Δήμαρχος προσπάθησε να μας πείσει, ότι τα οικονομικά του δήμου δεν είναι καλά, ότι οι εγγραφές είναι λιγότερες από πέρυσι, ότι υπάρχει γήρανση του πληθυσμού στο Παλιό Φάληρο και ότι δεν μπορεί να διαθέσει παραπάνω χρήματα για να κρατήσει το προσωπικό, υιοθετώντας τη πολιτική της κυβέρνησης μας δήλωσε ότι «ο πατερούλης», δηλαδή το κράτος δεν έχει χρήματα και ότι ο κάθε δήμος θα πρέπει να κοιτάει ο ίδιος πως θα εξασφαλίσει πόρους, ενώ όσο αφορά την μείωση του ορίου ηλικίας των παιδιών που θα δέχονται οι σταθμοί, μας δήλωσε ότι αυτό θα έχει επιπλέον κόστος.

Στην ανταπάντηση μας δηλώσαμε την κάθετη αντίθεση μας στη λογική των τροφείων. Αν ο δήμος έχει ανάγκη από λεφτά να πάει να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση, να πάει να φορολογήσει τα νυχτερινά μαγαζιά, τις τράπεζες και τα μεγαλοκαταστήματα που υπάρχουν στην περιοχή και μπορεί και από εκεί να εξασφαλίσει πόρους.

 Όσο αφορά την έλλειψη παιδιών του δηλώσαμε ότι μπορεί να ρίξει πιο χαμηλά την ηλικία των παιδιών που δέχονται σήμερα οι παιδικοί σταθμοί δημιουργώντας βρεφικά τμήματα από 12μηνών και όχι μόνο από 16 μηνών όπως έχει τώρα.

Και η διοίκηση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων επιχειρούν να μετατρέψουν τους δήμους σε επιχειρήσεις, με κέρδη και ζημιές, ακόμα και στο πιο ευαίσθητο κομμάτι, την αγωγή των παιδιών μας. Είναι η ίδια λογική που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις αφήνοντας τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και μέσα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς λεωφορεία και οδηγούς, τους δήμους χωρίς προσωπικό κ.λ.π.

Οι σχεδιασμοί τους δεν είναι τυχαίοι. Είναι συνειδητή πολιτική. Σκοπός τους και στόχος τους είναι η συστηματική απαξίωση του συνόλου των υπηρεσιών των δήμων με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και από αυτή τη πολιτική δεν εξαιρείτε καμιά υπηρεσία, ούτε οι κοινωνικές δομές.

Καλούμε την δημοτική αρχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, να σταματήσει να παίζει με το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων. Να πάρει τώρα πίσω την απόφαση του Νομικού Προσώπου και να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων που δίνουν αγώνα για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Με την ενότητα μας, την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]