Παραιτήθηκε και η Σύγκλητος του ΑΠΘ – Προειδοποίηση από τον Άρειο Πάγο στον Πελεγρίνη

Με το αίτημα της ανάκλησης της υπουργικής απόφασης για την διαθεσιμότητα στο Ίδρυμα, τα μέλη της Συγκλήτου υπέβαλαν την παραίτησή τους στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επικαλούμενα την αδυναμία του Ιδρύματος να λειτουργήσει εξαιτίας της διαθεσιμότητας, στην οποία τέθηκε τμήμα των διοικητικών υπαλλήλων του.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Υπό το βάρος του συνδυασμού των δυσμενών αυτών εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του ΑΠΘ θα καταρρεύσει, κατάρρευση για την οποία αποκλειστικώς υπεύθυνη θα είναι η Πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, που, αρνούμενος καν να δει το πρόβλημα, πόσο δε μάλλον να συμβάλει στην αναζήτηση λύσης του, οδηγεί το ΑΠΘ σε ολοσχερή διάλυση».

Επιπλέον, τα μέλη της Συγκλήτου, επισημαίνουν: «Με την αποχώρηση του μεγαλύτερου, αλλά και πλέον ειδικευμένου μέρους του προσωπικού της οικονομικής και διοικητικής του υπηρεσίας, καθώς και της Επιτροπής Ερευνών του, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητο πρόβλημα στην οικονομική και λοιπή του διαχείριση, με τεράστιες πλέον καθυστερήσεις στην έγκριση εκταμιεύσεων και διακοπή εξυπηρέτησης των χρηματοδοτούμενων έργων, κάτι που αυτονόητο είναι ότι θα γονατίσει το σύνολο της λειτουργίας του».

Άρειος Πάγος σε Πελεγρίνη: Ποινικές ευθύνες αν δεν ανοίξει το ΕΚΠΑ

Στο μεταξύ, κι ενώ παραμένει το αδιέξοδο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο πρύτανης του Ιδρύματος κλήθηκε σήμερα Τετάρτη στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η Ευτέρπη Κοτζαμάνη κάλεσε τον Θεοδόση Πελεγρίνη στο γραφείο της και του έδωσε τελεσίγραφο να ανοίξει άμεσα το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και να αρχίσουν τα μαθήματα, ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα επρόκειτο να ξεκινήσουν χθες 19 Νοεμβρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, τόσο εξαιτίας της νέας απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων όσο και των καταλήψεων που έχουν ξεκινήσει σε πολλές σχολές.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΠΘ, ΑΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!